ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Εντυσε» τα κτίρια της ΔΕΗ με τις λαϊκές ανάγκες

Δυναμικές παρεμβάσεις χτες σε ολόκληρη τη χώρα με αίτημα «ρεύμα φτηνό για όλο το λαό»!

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Πριν ακόμη χαράξει, το γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ αγκάλιασε χτες το κτίριο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην Αθήνα, στην οδό Χαλκοκονδύλη, εκφράζοντας την ανάγκη του λαού να ληφθούν μέτρα άμεσης ανακούφισής του: «Μείωση 30% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο»!

Από τα μεγάφωνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούσαν το λαό της Αθήνας να αντισταθεί στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, να μην επιτρέψει τις νέες ληστρικές αυξήσεις στο ρεύμα και τις συνεχείς διευκολύνσεις και απαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. «Ρεύμα φθηνό για όλο το λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό!», «Για τη φτωχολογιά αυξήσεις κι ανεργία, κέρδη και μειώσεις για την ολιγαρχία», φώναζαν ξανά και ξανά όσοι μαζεύτηκαν έξω απ' το κτίριο.

Δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σε δεκάδες πόλεις. Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδωσαν δυναμικό «παρών» σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας το λαό να μη χαρίσει ούτε μία ψήφο ανοχής στην πολιτική που τον καταδικάζει στην ανέχεια.

«Σε λίγο δε θα' χουμε να φάμε...», ήταν η φράση που χαρακτηριστικά είπε συνταξιούχος στη διάρκεια της κινητοποίησης στα Καμίνια, αφού στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν σε κάθε πόλη αναδείχτηκε η ανάγκη μαζικά να ξεσηκωθεί και να οργανωθεί ο λαός ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αλλωστε, την πίεση που ασκεί ο οργανωμένος αγώνας μαρτυρούν και οι οργανωμένες παρεμβάσεις των ταξικών σωματείων της Ζώνης, με αποτέλεσμα να αποτραπούν διακοπές ρεύματος σε άνεργους και να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ταξικές δυνάμεις προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Αγίου Δημητρίου, διαδηλώνοντας να μη μείνει «κανένας άνεργος χωρίς ρεύμα» και για «Ενέργεια δημόσιο αγαθό». Για μιάμιση ώρα απέκλεισαν την είσοδο. Ενημέρωναν τους εργαζόμενους καταναλωτές για τη νέα επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στο εισόδημά τους και τους καλούσαν να μπουν στον αγώνα για την απόκρουση αυτής της πολιτικής. «Αυξήσεις στη ΔΕΗ, αυξήσεις στο νερό, τα δίνουν στο κεφάλαιο, βουλιάζουν το λαό», «αν κόψετε το ρεύμα άνεργων, φτωχών, θα βρείτε απέναντί σας όλο το λαό», διαδήλωναν και προέτρεπαν «με το ΠΑΜΕ μια γροθιά στον αγώνα η εργατιά»! Παράλληλα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης καλεί κάθε άνεργο, χαμηλόμισθο και χαμηλοσυνταξιούχο που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή διακοπής του ρεύματος ή του νερού να επικοινωνούν με το ΠΑΜΕ στο τηλέφωνο 2310 233.134 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση pamethess@otenet.gr.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή, Πάτρα. Αλλά και στο Ηράκλειο Κρήτης στο Τσαλικάκι, Αγρίνιο, Γιάννενα με τη συμμετοχή και εργαζομένων που είναι απλήρωτοι όπως συμβαίνει με τους εργάτες στον ΚΑΡΙΠΙΔΗ (ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα 3 μηνών).

Κάλεσμα ξεσηκωμού στάλθηκε και από Λάρισα και Βόλο. Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που μοιραζόταν στον κόσμο επισημαινόταν ότι «η λαϊκή ψήφος πρέπει να γίνει το βόλι εναντίον των υποψηφίων των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και όσων εμφανίζονται ως αντιμνημονιακοί και υπερκομματικοί, που έχουν στηρίξει, συμφωνήσει και εξακολουθούν να στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές των μονοπωλίων, που νέμονται τον παραγόμενο πλούτο, κατ' επέκταση και την ηλεκτρική ενέργεια».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Είναι ταξική επιλογή

Κινητοποίηση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Πόντου, στην Καλαμαριά, πραγματοποίησε χτες η «Λαϊκή Συσπείρωση», αντιδρώντας στις αυξήσεις των τιμολογίων και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, και ο Δαμιανός Παπαδόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς. Ο Γιάννης Ζιώγας χαρακτήρισε προκλητικές τις ανακοινώσεις της ΔΕΗ για αύξηση τιμών στα χαμηλά τιμολόγια και ελάττωση - απαλλαγή στα υψηλά τιμολόγια. «Πρόκειται για καθαρά ταξική πολιτική», σημείωσε. Παράλληλα, κατήγγειλε τη στάση της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που βάζουν πλάτη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σχολιάζοντας την πολιτική της ΔΕΗ για καθιέρωση του «κοινωνικού τιμολογίου» σημείωσε ότι είναι κοροϊδία καθώς μιλά για μειώσεις της τάξης του 10% σε ορισμένες και μόνο κατηγορίες, όπως μακροχρόνια άνεργους και άτομα με ειδικές ανάγκες και φυσικά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. «Στην πραγματικότητα το κοινωνικό τιμολόγιο εξανεμίζεται με βάση τις υπέρογκες αυξήσεις, της τάξης του 44% που ανακοίνωσε η ΔΕΗ», είπε. Ο Γ. Ζιώγας κάλεσε το λαό να συστρατευθεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, να δυναμώσει τον αγώνα για να αποκρούσει την αντιλαϊκή επιδρομή που έχουν εξαπολύσει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Να καταδικάσει αυτή την πολιτική και τους εκπροσώπους της στην τοπική διοίκηση.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Καμιά αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια

Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε: «Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα παλεύουμε για μείωση 50% του οικιακού τιμολογίου για τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. Απαιτούμε καμιά αύξηση των τιμών για τη λαϊκή οικογένεια. Καλούμε το λαό να αντισταθεί στην πολιτική "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Με την ψήφο του να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους υποψηφίους τους στην τοπική διοίκηση, που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Με την ψήφο του να βάλει τις προϋποθέσεις ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για ενιαίο φορέα Ενέργειας, που θα ανήκει 100% στο δημόσιο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ