ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός μπορεί να αντεπιτεθεί

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη χρονιά που ξεκινάει σήμερα

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας τραγουδάει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας τραγουδάει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα
Παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν χτες το πρωί στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παιδιά και μέλη του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων, δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Η Αλ. Παπαρήγα αντάλλαξε ευχές με τα μέλη της χορωδίας, πρόσφερε το λεύκωμα για τα 90χρονα του Κόμματος στον πρόεδρο του Συνδέσμου Γ. Σαββίβη και μοίρασε βιβλία στα παιδιά.

Αμέσως μετά, η Αλ. Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη χρονιά που έρχεται: «Μπορούμε το 2010, είναι θέμα απόφασης και επιλογής. Δηλαδή, αν ο λαός δεν αποφασίσει να τρομοκρατήσει κυριολεκτικά τους επάνω, κυβέρνηση, κόμματα, πλουτοκρατία, τότε είναι βέβαιο ότι αυτοί σαν πραγματικοί τρομοκράτες θα επιπέσουν πάνω στο λαό με τα χειρότερα μέτρα. Ο λαός μπορεί να αντιδράσει, να αντεπιτεθεί, να ανασυνταχθεί το κίνημα και να τους τρομοκρατήσει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Κορυφώνεται η μάχη σε στεριά και θάλασσα

Εχοντας καλύψει το 64,85% του πλάνου της, η ΚΟΠ του ΚΚΕ βαδίζει με σιγουριά προς την υπερκάλυψη

Με δεδομένες τις τεράστιες δυνατότητες που αναδεικνύονται από την πανελλαδική κάλυψη του πλάνου κατά 59,95%, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά βρίσκονται σε συναγερμό, παλεύοντας όχι μόνο για την υπερκάλυψη του πλάνου της ΚΟΠ, αλλά και για τη βελτίωση της θέσης της Οργάνωσης στον πίνακα της άμιλλας, όπου βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 64,85%.

Σε ό,τι αφορά τις Αχτίδες, στην πρώτη θέση βρίσκονται η ΚΟΝ με 84,40%. Ακολουθεί η Αχτίδα Κορυδαλλού με 70,74%, Κοκκινιάς με 64,22%, Δυτικών Συνοικιών με 61,82%, Α' Πειραιά με 56,98% και η Εργατοϋπαλληλική με 38,46%. Η ΚΟΒ του Πανεπιστημίου Πειραιά έχει καλύψει το 69,40% και η Οργάνωση της ΚΝΕ το 55% των πλάνων τους.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Παναγιώτης Κατηφές, γραμματέας της Αχτίδας Κοκκινιάς - Ρέντη, σημειώνει σχετικά με την πορεία της Εξόρμησης: «Τα μέλη του Κόμματος στην Κοκκινιά δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης με αισιοδοξία, σιγουριά και αποφασιστικότητα για την υπερκάλυψη των πλάνων της Αχτίδας και των ΚΟΒ. Η σιγουριά απορρέει από τα ποιοτικά στοιχεία του ανοίγματος στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Τέτοια είναι η ενίσχυση από εργαζόμενους σε εργοστάσια και κλάδους της περιοχής. Από άνεργους νέους έξω από τον ΟΑΕΔ και από εργαζόμενους με stage σε δημόσιες υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστική η φράση νέου εργαζόμενου ότι "δε συμφωνώ σε όλα με το ΚΚΕ, αλλά ξέρω ότι είναι το μόνο κόμμα που μου λέει την αλήθεια και νοιάζεται για το μέλλον μου".

Σημαντικό στοιχείο είναι ακόμα η προσπάθεια που γίνεται από τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος, αλλά και τους δεκάδες οπαδούς που δίνουν τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ο συνδυασμός της οικονομικής δουλειάς με την αντεπίθεση στον ιδεολογικό τομέα, σχετικά με τον αντικομμουνισμό της κυβέρνησης και των κομμάτων της αστικής τάξης».

Αγωνιστικά Κάλαντα από την ΚΝΕ

Στις εργατογειτονιές «τα 'παν» χτες οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες της Αθήνας και άλλων πόλεων, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ

Τα Κάλαντα από την ΚΝΕ στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Τα Κάλαντα από την ΚΝΕ στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Με μουσικά όργανα στα χέρια και μετατρέποντας τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς σε κάλεσμα αγώνα, χτες, οι νεολαίοι της ΚΝΕ «τα 'παν» στις γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά και άλλων πόλεων σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία δέθηκε με τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος. Ηδη, έχουν προηγηθεί τα χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, τα οποία είχαν μεγάλη ανταπόκριση από κόσμο που άνοιγε διάπλατα την πόρτα του, αλλά και την ψυχή του, επιβεβαιώνοντας το βαθύ δέσιμο με το Κόμμα, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης.

Χτες, μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ, με συνοδεία μπουζουκιού, βρέθηκαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και τραγούδησαν τα αγωνιστικά Κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Αντάλλαξαν ευχές και στη συνέχεια τραγούδησαν τα Κάλαντα στους εργαζόμενους του «902».

Οι στίχοι από τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς, που ακούστηκαν χτες σε πολλές περιοχές, είναι:

Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά

Ηρθε η ώρα η εργατιά

Με αντίσταση και πάλη

Να σηκώσει το κεφάλι

****

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Από κοντά και το ΛΑ.Ο.Σ.

Σε όλα συμφωνούνε

Τις Βρυξέλλες προσκυνούνε

****

...και στον «902»
...και στον «902»
Το Μάαστριχτ ψηφίσανε

Το οκτάωρο καταργήσανε

Διάλυσαν την Υγεία

Ξεπούλησαν την Παιδεία

****

Αλλο μην τους ακολουθείς

Το ΚΚΕ να εμπιστευτείς

Είναι το κόμμα του εργάτη

Γι' αυτό γύρνα τους την πλάτη

****

Πάλεψε για ανατροπή

Για εξουσία λαϊκή

Στην αντεπίθεση να βγούμε

Με το ΚΚΕ μπορούμε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάλεσμα σε αγωνιστικό ξεσηκωμό

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης περιόδευσαν χτες στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ

Σε αγωνιστικό ξεσηκωμό, ώστε η νέα χρονιά να βρει το εργατικό λαϊκό κίνημα σε πορεία αντεπίθεσης, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό, τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, τα στελέχη του ΚΚΕ που χτες το πρωί περιόδευσαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ, ο Ζ. Λυμπερίδης μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, οι βουλευτές Σοφία Καλαντίδου και Γιάννης Ζιώγας, δεκάδες ακόμη μέλη και στελέχη του Κόμματος, μαζί και με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας Κ. Δρούτσα, που συνεργάζεται με το ΚΚΕ, περιόδευσαν σε εμπορικά καταστήματα, του κέντρου και στο Καπάνι. Μίλησαν με τους εργαζόμενους - καταναλωτές, αλλά και με τους μικρεμπόρους, για την τραγική οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο μαζικά να οδηγηθούν σε λουκέτο από τη νέα χρονιά.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, οι βουλευτές έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη αντί για χρόνια πολλά, "μοιράζονται" απολύσεις σε εμπορικά καταστήματα, εργοστάσια και μεγάλες βιοτεχνίες. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν άλλο. Πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους», δήλωσε η Σ. Καλαντίδου. «Πρέπει να ορθωθεί κίνημα απόκρουσης σε πρώτη φάση των αντιλαϊκών μέτρων και παράλληλα να δημιουργηθεί δυνατότητα αντεπίθεσης του κινήματος, συσπείρωσης, δημιουργίας του μετώπου της εργατικής τάξης, των αγροτών και μικροεπαγγελματιών που θα διεκδικήσουν για λογαριασμό τους τον πλούτο που παράγουν», δήλωσε ο Γ. Ζιώγας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ