Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10462

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παραμένει ηθικά και πολιτικά νικητής

Η δικαίωση του αγώνα και της θυσίας του ΔΣΕ αντανακλάται στο σύγχρονο καθήκον: Στο έδαφος της πάλης για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, οι κομμουνιστές να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης της εργατικής τάξης, των συμμάχων της, δηλαδή να δυναμώσει η συνείδηση και η ετοιμότητα για θυσία, για την αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας, για το σοσιαλισμό. Με έμπνευση και σεβασμό στο παρελθόν του Κόμματος, του κινήματος, του λαού μας, με μεγαλύτερη απαιτητικότητα από τον εαυτό μας στο σήμερα και αισιοδοξία στο αύριο.

Στον αντίποδα, η αστική προπαγάνδα οργιάζει κατά του ΔΣΕ. Ενοχλεί ο ταξικός αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός χαρακτήρας του αγώνα, ενοχλεί ότι ο αγώνας του ΔΣΕ επιβεβαιώνει ότι η βία των όπλων και κάθε μέσου καταστολής είναι βασικό και αναντικατάστατο όπλο της αστικής τάξης, όταν νιώθει ότι απειλείται η εξουσία και η ιδιοκτησία της, στο άμεσο μέλλον ή και πιο μακροπρόθεσμα.


ΣΕΛ.  11   -   14


ΜΟΥΣΙΚΗ
«Ο κόσμος θέλει ειλικρίνεια... »

Ο Χρήστος Θηβαίος μιλά για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Χαρούλη, το τραγούδι και την εποχή μας.


ΣΕΛ.  3
ΘΕΑΤΡΟ
Στο πέρασμά τους δημιούργησαν Ιστορία και έργο

Σε τέσσερις μεγάλους ηθοποιούς, τον Μάνο Κατράκη, την Ελλη Λαμπέτη, την Μελίνα Μερκούρη και τον Δημήτρη Χορν, είναι αφιερωμένη η φετινή «Ημέρα του Ηθοποιού» που διοργανώνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.


ΣΕΛ.  4   -   5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πανδημία φυματίωσης

Η σκληρή αλήθεια της κεφαλαιοκρατικής αντίληψης για την Υγεία.


ΣΕΛ.  7
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο ώρα μηδέν

ΣΕΛ.  15
ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ
Η βραδυφλεγής βόμβα

ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ