ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Ιούλη 2009
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Αγώνας κάθε μέρα για τα δικαιώματά τους

Για τρεις ώρες κατέλαβαν χτες συμβολικά το υπουργείο Απασχόλησης λίγες ώρες πριν αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την επαίσχυντη τροπολογία που καταργεί τα ΒΑΕ

Οι εργατοτεχνίτες της «Ζώνης» «μπλόκαραν» την είσοδο του υπουργείου απασχόλησης και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης
Οι εργατοτεχνίτες της «Ζώνης» «μπλόκαραν» την είσοδο του υπουργείου απασχόλησης και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης
Στα «χέρια» των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης «πέρασε», χτες, στις 12 το μεσημέρι, και για τρεις περίπου ώρες, το υπουργείο Απασχόλησης στο πλαίσιο κινητοποίησης με παύση εργασιών που είχαν αποφασίσει. Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, οι εργάτες μπήκαν στο υπουργείο και το κατέλαβαν συμβολικά, διαμηνύοντας και με αυτόν τον τρόπο την απόφασή τους να συνεχίσουν τους ταξικούς τους αγώνες, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική, που για το κέρδος του κεφαλαίου και αξιοποιώντας την κρίση, τους πετάει στην ανεργία, πλήττει τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα και οπλίζει κάθε φορά το χέρι των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων να θυσιάζουν εργάτες στο βωμό της κερδοφορίας τους.

Οι εργάτες της Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα και εφοδιασμένοι με τη γραμμή πάλης και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, αποδεικνύουν στην πράξη ότι οι αγώνες μπορούν να φέρνουν θετικά αποτελέσματα ακόμα και σε συνθήκες κρίσης. Το τελευταίο διάστημα απέσπασαν 1.000 ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ανέργους τους χωρίς προϋποθέσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με 25 ένσημα έως το 2013. Τον αγώνα αυτό συνεχίζουν, με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο, Πέμπτη, διεκδικώντας επίδομα ανεργίας στο 80% του μεροκάματου χωρίς προϋποθέσεις μέχρι οι άνεργοι να βρουν δουλειά, ο χρόνος ανεργίας να είναι ασφαλίσιμος και συντάξιμος, συνταξιοδότηση άμεσα μέσω του ΛΑΕΚ όσων εργαζομένων είναι πάνω από 55 ετών με αποδοχές στο 80% του ημερομισθίου τους, ένταξη στα ΒΑΕ όσων ειδικοτήτων παραμένουν εκτός, μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης και για την προστασία της ζωής των εργατών στους τόπους δουλειάς, κ.ά.

Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ

το πανό που κρεμάστηκε στα παράθυρα του υπουργείου
το πανό που κρεμάστηκε στα παράθυρα του υπουργείου
Στις 12 το μεσημέρι εκατοντάδες εργάτες, κυρίως άνεργοι, εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά στην είσοδο του υπουργείου στην οδό Πειραιώς. Σε χρόνο μηδέν απέκλεισαν το κτίριο μέσα και έξω. Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν ούτε οι άντρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα τους, ακριβώς μπροστά στην είσοδο του υπουργείου. Οι δυνάμεις καταστολής που ήρθαν στη συνέχεια έμειναν «άπραγες», κάτω από την αποφασιστικότητα και την οργάνωση των εργατών. Στην πρόσοψη του υπουργείου κρεμάστηκε πανό που ανέγραφε «κατάληψη», ενώ τα πανό που είχαν ξεδιπλωθεί μπροστά στην είσοδο του κτιρίου ανέγραφαν, δίνοντας το στίγμα: «Κάνουμε την οργή μαζικό, οργανωμένο, ταξικό αγώνα», «Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΡΕΑ», κλπ. Στο μεταξύ, στο υπουργείο κατέφθαναν συνεχώς και άλλοι εργατοτεχνίτες καθώς τα σωματεία είχαν κηρύξει παύση εργασιών από τις 12.30. Τα συνθήματα «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» δονούσαν συνεχώς την ατμόσφαιρα. Στο πλευρό των εργατών ήταν αντιπροσωπεία από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι από τα σωματεία είχε ανακοινωθεί πως η κινητοποίηση θα γινόταν στο ΥΕΝ. Ετσι, οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής του Λιμενικού που είχαν επιστρατευτεί για να «υποδεχτούν» τους εργάτες έμειναν ...αμανάτι.

Αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με την υφυπουργό Απασχόλησης, Σ. Καλαντζάκου, χωρίς αποτέλεσμα. Οι πρόεδροι των σωματείων κάλεσαν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του

Αύριο στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι ταξικές δυνάμεις απαντούν στο πετσόκομμα των ΒΑΕ, υπερασπίζονται την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια

Δεν θα περάσει η κατάργηση των ΒΑΕ. Αυτή είναι η απόφαση των ταξικών δυνάμεων (φωτ.: Από παλιότερη κινητοποίηση)
Δεν θα περάσει η κατάργηση των ΒΑΕ. Αυτή είναι η απόφαση των ταξικών δυνάμεων (φωτ.: Από παλιότερη κινητοποίηση)
Μέχρι την τελευταία ώρα οι ταξικές Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, εντείνουν τη δραστηριότητά τους με συγκεντρώσεις, ομιλίες, συζητήσεις και εξορμήσεις, σε εργοστάσια και χώρους δουλειάς, για το συλλαλητήριο της Πέμπτης, 30 του Ιούλη, και ώρα 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη να βάλει άμεσα φραγμό στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Παράλληλα, εργατοϋπάλληλοι, μικρομεσαίοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση.

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων από τα ταξικά συνδικάτα, για σήμερα, Τετάρτη, έχει ως εξής:

  • Εμποροϋπάλληλοι: Στις 5 μ.μ. στο NOTOS (Λυκούργου).
  • Εργάτες δήμων: Σε Αιγάλεω, Κηφισιά και Γλυφάδα.
  • Λιθογράφοι: Σε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, ΧΑΛΑΣ και ΔΑΔΙΑΣ.
  • Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Στα εργοτάξια ΜΕΤΡΟ Ελληνικού. Αύριο, Πέμπτη στα εργοτάξια του Προαστιακού.
  • Σωματείο Ηλεκτρολόγων: Στις εταιρείες ανελκυστήρων SINDLER.
  • Σωματείο Μετάλλου: Στις εταιρείες «ΕΔΡΑΣΗ - ΕΛΦΟΝ», «ΖΩΓΟΜΕΤΑΛ» και «ΣΒΑΜΕΠΕ».
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Στην «ΟΔ ΧΑΡΤΟΥ - ICAP».
  • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Στα ξενοδοχεία CARAVEL, LEDRA MARRIOT, NOVOTEL, METROPOLITAN, TITANIA.
  • Στα νοσοκομεία: Στις 9.30 π.μ., στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
  • Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και της Συντονιστικής Αγώνα Αναπήρων θα περιοδεύσουν στις 10 π.μ., στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων, στο ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα, στις 11.30 στο «Φάρο Τυφλών» και στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», στις 12 το μεσημέρι. Αύριο, Πέμπτη στο Ασυλο Ανιάτων, ώρα 9 π.μ., και στη συνέχεια στις υπηρεσίες πρόνοιας της Δυτικής Αττικής.
  • Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής: Στο δημαρχείο Αθηνών στην οδό Αθηνάς και στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθήνας.
  • Επίσης, για σήμερα, προγραμματίζονται περιοδείες, στα ΕΛΠΕ (Ασπροπύργου), στην ΕΥΔΑΠ (Φαλήρου), στην Εθνική Τράπεζα (Γέρακα), στην Εισπρακτική, στην Mellon και στην Collection.

Στην κινητοποίηση καλούν: Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων - Ποτών - Γάλακτος, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμάκου, Θεάματος - Ακροάματος, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα συνδικάτα Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Μετάλλου, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ηλεκτρολόγων, Καθαριστριών, Τηλεπικοινωνιών, Χρηματοπιστωτικού, το Συντονιστικό των ΟΤΑ, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Επίσης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλεί στην κινητοποίηση όλους τους συλλόγους της και κάθε γυναίκα για «να δώσουν με τη συμμετοχή τους αγωνιστική απάντηση στη νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων».

  • «Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ενιαία σε στεριά και θάλασσα» διαμηνύουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ καλώντας τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να συμμετέχουν μαζικά - δυναμικά στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΑΕ
Στη λαιμητόμο τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Αρχισε χτες στη Βουλή η συζήτηση «επί της αρχής» του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει και την επαίσχυντη τροπολογία για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Τα πυρά του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου δέχτηκε η τροπολογία της κυβέρνησης θυμίζοντας τις πολύχρονες προσπάθειες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την κατάργησή τους

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει στη λαιμητόμο το καθεστώς ασφάλισης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης «επί της αρχής» του νομοσχεδίου για τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής. Στο νομοθέτημα περιέχεται η επίμαχη τροπολογία για τα ΒΑΕ, που δίνει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής της λίστας με κοινή υπουργική απόφαση με βάση τη γνωμοδότηση της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα. Η συζήτηση της τροπολογίας αναμένεται να γίνει αύριο.

Το νομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο παρά «η υλοποίηση της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζεται και επιδεινώνει τη θέση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος εστιάζοντας την κριτική του στην τροπολογία για τα ΒΑΕ, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «ακολουθεί την παράδοση που θέλει οτιδήποτε αντεργατικό να έρχεται στα θερινά τμήματα» τονίζοντας πως η ρύθμιση «οδηγεί στη λαιμητόμο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με τον αποχαρακτηρισμό και την κατάργησή τους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις συνθήκες που οδήγησαν στην τροπολογία για τα ΒΑΕ αναδεικνύοντας τη «συνέχεια» των πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν στόχο τον περιορισμό και την κατάργησή της. Θύμισε ότι η πρώτη απόπειρα ήταν το 1990 και εμποδίστηκε από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Στη συνέχεια το «1997 ο ειδικός σύμβουλος του κ. Σημίτη, κ. Σπράος, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση που ζητούσε την κατάργηση των ΒΑΕ» και «το 2002 έχουμε το νόμο Ρέππα που ζήτησε τον επανακαθορισμό των ΒΑΕ», ενώ το σχετικό νομοσχέδιο «προέβλεπε τη συγκρότηση επιτροπής».

Εκτός λίστας η πλειοψηφία των κλάδων και ειδικοτήτων

Σήμερα - σημείωσε - «η επιτροπή αυτή δημιουργήθηκε, και με βάση το πόρισμά της πετιούνται εκτός λίστας 43 χώροι εργασίας από τους 103», επίσης «εξαιρούνται 21 ομάδες ειδικοτήτων, εξαιρείται το 59% των ειδικοτήτων», έτσι ώστε «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα πεταχτεί απέξω». Ειδικά για την πρόβλεψη ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα αφορούν αποκλειστικά τους νεοπροσλαμβανόμενους ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για «υποκριτική δήλωση», αφού «θα υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων, άνθρωποι που θα δουλεύουν στην ιδια δουλειά θα έχουν διαφορετικές συνθήκες ασφάλισης» και «θα οδηγήσει στο μαζικό διώξιμο των παλαιών ασφαλισμένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, προκειμένου να προσληφθούν νεότεροι που δε θα απολαμβάνουν αυτών των εργατικών κατακτήσεων».

Συνολικά, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι η τροπολογία για τα ΒΑΕ εντάσσεται στις γενικότερες κατευθύνσεις για «ξεθεμελίωμα του ασφαλιστικού συστήματος», τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θεωρεί για τα ΒΑΕ πως «το κριτήριο πρέπει να είναι οι διευρυνόμενες ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» και πως «οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει ν' αποδεχθούν την αφαίρεση δικαιωμάτων αλλά να διεκδικήσουν στόχους πάλης που διευρύνουν τα δικαιώματά τους» και «να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, νωρίτερη συνταξιοδότηση, αύξηση του ελεύθερου χρόνου και των συντάξιμων αποδοχών». Κατέληξε σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα αγωνιστεί για την μη εφαρμογή της τροπολογίας, ακόμη και αν αυτή ψηφιστεί.

Σε καταγγελίες για εξυπηρετήσεις ημετέρων εστίασε την κριτική του στο νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του Ανδρέα Μακρυπίδη να δηλώνει ότι «καταργείται η φορολόγηση σε συνεργάτες της υπουργού Εξωτερικών» που δραστηριοποιούνται στο χώρο των σκαφών αναψυχής. Οσον αφορά τα ΒΑΕ ανέφερε γενικόλογα ότι η κυβερνητική τροπολογία «θίγει τα δικαιώματα σκληρά εργαζομένων».

Για «ξαφνική ρύθμιση» για τα ΒΑΕ μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Φιλίνη, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί πως δε θα περιέχεται τέτοια ρύθμιση στο νομοσχέδιο, μιλώντας για «αντιδημοκρατική διαδικασία».

ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα

Πρωτοβουλίες και δραστηριότητες ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 30 του Ιούλη αναπτύσσουν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Ετσι, σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ διοργανώνει αγωνιστική πικετοφορία ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και στις ανατροπές σε βάρος του δημόσιου τομέα της Υγείας. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Παράλληλα, συγκέντρωση - εκδήλωση ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζομένων διοργανώνει, αύριο, Πέμπτη, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, στο Βόλο, στις 8.30 μ.μ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Από την πλευρά της, η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη 30 του Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ καλεί, αύριο, Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίου Νικολάου, σε συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, της Κυριακής αργίας και συνολικά ενάντια στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

Τέλος, οι Γραμματείες ΠΑΜΕ νομών της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας προχωρούν σε εξορμήσεις στις πρωτεύουσες των νομών, αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ. Συγκεκριμένα, εξορμήσεις θα γίνουν σε Χαλκίδα, Λαμία, Αμφισσα, Λιβαδειά αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως Θήβα, Αλιβέρι, Ιστιαία, Κάρυστο και Ιτέα.

ΟΕΚΙΔΕ
Αγωνιστική επαγρύπνηση για τις Συμβάσεις

Απορρίφθηκε χτες από το δικαστήριο η αίτηση που είχαν καταθέσει οι βιομήχανοι κλωστοϋφαντουργοί για προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας για κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων στέκονται όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου με επικεφαλής την ταξική τους Ομοσπονδία. Πρόκειται για μια πρώτη νίκη των εργαζομένων του κλάδου, ωστόσο, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, χρειάζεται αγωνιστική επαγρύπνηση και συντονισμένη πάλη με όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά συνδικάτα, απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Στις 20 Αυγούστου εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και στις 21 Σεπτέμβρη η αγωγή των βιομηχάνων κλωστοϋφαντουργών που ζητούν να ακυρωθεί η ΣΣΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία μετά τη χτεσινή εξέλιξη σημειώνει:

«Μια πρώτη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην κλωστοϋφαντουργία, μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης των βιομηχάνων κλωστοϋφαντουργών για προσωρινή διαταγή μη εφαρμογής της ΣΣΕ του κλάδου.

Ο αγώνας συνεχίζεται από τη διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ και τα συνδικάτα της για την άμεση εφαρμογή της ΣΣΕ από σήμερα. Οι προκλήσεις των βιομηχάνων δε θα περάσουν».

ΚΟΠ - ΚΚΕ
Εξόρμηση για την ακτοπλοΐα

Ολοήμερη εξόρμηση στα ακτοπλοϊκά πλοία που αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά διοργανώνει την Παρασκευή 31 του Ιούλη η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ. Ολες οι κομματικές δυνάμεις, από τις 6 τα ξημερώματα, θα οργώνουν το λιμάνι από άκρη σε άκρη μοιράζοντας την ανακοίνωση του Κόμματος. Στόχος είναι η ενημέρωση των εργαζομένων επιβατών για τις αιτίες που έχουν οδηγήσει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε αυτή την κατάσταση (πανάκριβα εισιτήρια και ναύλα, απομόνωση νησιών, καθημερινές βλάβες, ταξίδια Οδύσσειες και άλλα). Να διαδοθεί όσο γίνεται πιο πλατιά το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ, στους νησιώτες, στους ναυτεργάτες, συνολικά στους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου ότι μπορούν με τους συντονισμένους αγώνες τους να διεκδικήσουν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, που θα λειτουργούν προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας εφοπλιστών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ