Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο λαός δεν επιλέγει τη «μέθοδο» σφαγής του

«

Δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση ή να βρούμε αφορμή για να αποχωρήσουμε. Θα ήταν καταστροφικό κάτι τέτοιο"... "Επ' ουδενί δεν πρέπει να διακινδυνευτεί η πιο σημαντική επιλογή της χώρας, που δεν είναι άλλη από την παραμονή στην ΕΕ, και κατ' επέκταση στη ζώνη του ευρώ». Αυτά έλεγε χτες το πρωί (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Α. Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ πατάει σε γερούς πυλώνες και οι όποιοι τριγμοί προκαλούνται από τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης καθόλου δεν απειλούν τη «συνοχή» της. Οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν πλήρως στην υλοποίηση του σχεδίου για έξοδο από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας βουλιάζοντας το λαό στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός ο στρατηγικός στόχος υπηρετείται με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων ύψους 3+11,5 δισ. ευρώ και συνολικότερα με το νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης έχουν αποδείξει με λόγια και έργα, τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους να χρεοκοπήσουν ανεξέλεγκτα το λαό για να διασωθεί η πλουτοκρατία.

Πρώτος και καλύτερος ο Ευ. Βενιζέλος, που φοράει τώρα τη μάσκα του δήθεν σκληρού διαπραγματευτή με την τρόικα. «Θα κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά όλα όσα πρέπει να γίνουν», διαβεβαίωσε εξερχόμενος από προηγούμενη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, θεωρώντας προφανή και δεδομένα τα νέα μέτρα λιτότητας και περικοπών των κοινωνικών δαπανών, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και το «πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας», όπως είπε. Ο ίδιος, μιλώντας προχτές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επαναβεβαίωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με υπευθυνότητα την κυβέρνηση, θέλουμε η κυβέρνηση να έχει μακρά πνοή, ορίζοντα τετραετίας». Μετά τη χτεσινή σύσκεψη η μάσκα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έπεσε και αποκαλύφθηκε καθαρά ότι εμπαίζει ξεδιάντροπα το λαό, με προφανή στόχο την παράταση της ανοχής στη συγκυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος ο Φ. Κουβέλης έχει ομολογήσει ότι στις συσκέψεις των τριών πολιτικών αρχηγών υπάρχει «κλίμα συνεργασίας», προφανώς στη νέα σφαγή του λαού. Ταυτόχρονα αποκηρύσσει κάθε ιδέα για αποχώρηση από την κυβέρνηση, προδικάζοντας τη στήριξή του στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Την αλήθεια την είπε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μετά τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας: «Ολοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βρεθούνε 11,5 δισ. ευρώ από τις δαπάνες, όλοι συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δυο χρόνια ακόμη (...) όμως το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης, και κυρίως να μην ακυρώσουν τη δυνατότητα να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη».

Περιθώρια για αυταπάτες δεν υπάρχουν. Τα μέτρα έχουν «κλειδώσει» και πάνω απ' όλα έχει κλειδώσει η αποφασιστικότητα των κυβερνητικών εταίρων να τα περάσουν διά πυρός και σιδήρου. Η άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των ηρωικών απεργών στη «Χαλυβουργία» ήταν ένα ξεκάθαρο δείγμα γραφής. Το λαό δεν τον ενδιαφέρει αν θα σφίξουν γρήγορα ή σιγά σιγά το σχοινί γύρω από το λαιμό του - αυτή είναι στην πραγματικότητα η διαφωνία ανάμεσα στους δημίους του - αλλά να τους αποτινάξει από πάνω του και να βάλει πλώρη για μια άλλη κοινωνία και εξουσία. Ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ