Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ούτε ώρα χαμένη

Η αντιδραστική κυβέρνηση που σχηματίζεται δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι εκφράζει την αντιδραστική συμμαχία των δύο μεγάλων κομμάτων της πλουτοκρατίας, εκφράζει την ενότητα των κομμάτων της αστικής τάξης για τη σωτηρία συνολικά του κεφαλαίου από την οικονομική κρίση και για το τσάκισμα του λαού. Οποια κι αν είναι τελικά τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν, όποιος κι αν είναι ο χρόνος ζωής της, το έργο της σίγουρα θα είναι εφιαλτικό για το λαό. Γι' αυτό και η στάση του λαού απέναντί της πρέπει να είναι: Η πάλη για την ανατροπή της! Οσο χρόνο κι αν εκτιμήσει η άρχουσα τάξη ότι χρειάζεται να λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση, ο λαός να την ανατρέψει μια ώρα αρχύτερα. Να ξεκινήσει από τώρα την πάλη του γι' αυτό. Να μην αφήσει ούτε μια ώρα καθυστέρησης στην ανάπτυξη της πάλης. Να απορρίψει όχι μόνο τη νέα κυβέρνηση, αλλά ολόκληρο το βάρβαρο αντιλαϊκό της έργο, μαζί κι όσα μέτρα προηγήθηκαν, με τα μνημόνια που πέρασαν και τα μνημόνια που θα 'ρθουν. Και να γίνει αυτός ο αγώνας βήμα ενταγμένο στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Απέναντι στο μαύρο μέτωπο της συμμαχίας της άρχουσας τάξης, που εκφράζεται με τη νέα κυβέρνηση, ο λαός έχει να αντιτάξει τη δική του ενότητα, την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και τη συμμαχία της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τους φτωχούς αγρότες, με τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου για να σωθεί το κεφαλαιοκρατικό σύστημα, ο λαός έχει να αντιτάξει τη στρατηγική της εργατικής τάξης για να κατακτήσει τη δική του εξουσία. Απέναντι στις συμφωνίες που επιβάλλουν στους λαούς διαρκείς θυσίες για τα κέρδη της άρχουσας τάξης και τη σωτηρία της ΕΕ, ο λαός έχει να αντιτάξει την προοπτική αποδέσμευσης από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, που θα επιβάλει με τη δική του θέληση και απόφαση, για τη δική του λαϊκή εξουσία.

Απέναντι στα νέα μνημόνια και τα μέτρα των συμμαχικών κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης, ο λαός έχει να αντιτάξει την πάλη για τις δικές του ανάγκες. Για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για προστασία των παιδιών (π.χ. δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά, συσσίτια στα σχολεία κ.ά.), των υπερηλίκων, των γυναικών από τις συνέπειες της κρίσης που τους χτυπούν, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και ρόλους τους. Για άμεση κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων και καταβολή των οφειλών σε αυτά, για κατάργηση των επιχειρησιακών συμβάσεων που φτωχαίνουν τους εργαζόμενους. Για γερή φορολογία των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με ανάλογα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής του, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.τ.λ. Για να μην πληρώσει ο λαός τα χαράτσια, για κατάργηση του ανατοκισμού στα δάνεια, για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος το σπίτι του από πλειστηριασμό, για κατάργηση των διοδίων και δωρεάν εισιτήρια στις συγκοινωνίες σε συγκεκριμένες ώρες, για δωρεάν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και προνοιακές παροχές.


Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ