Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Να τους προγκίξει ο λαός

Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι προβοκάτσιες σε βάρος του θα ενταθούν, επειδή τα αστικά κόμματα και οι προπαγανδιστές τους θέλουν το λαό φοβισμένο, ηττημένο και στριμωγμένο στη γωνία. Προϋπόθεση για να πετύχουν τα σχέδιά τους είναι να απαξιώσουν το ΚΚΕ στις λαϊκές συνειδήσεις, να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή του στα λαϊκά στρώματα. Αυτό επιχειρούν μάταια να κάνουν με τα γκεμπελίστικα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που κατασκευάζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τα συγκροτήματα του Τύπου, και τα οποία με ευχαρίστηση αναπαράγουν οι πολιτικοί σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., ακόμα και οι υποψήφιοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως στην περίπτωση της Ικαρίας.

Τι επιδιώκουν και γιατί λυσσάνε; Τα «θέλω» τους φτάνουν πολύ πιο μακριά από το να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους ή να επαναφέρουν στην αυλή του δικομματισμού όσους από τους ανθρώπους του μόχθου τούς εγκατέλειψαν εκκωφαντικά στον πρώτο γύρο των εκλογών. Η προβοκατόρικη στοχοποίηση του ΚΚΕ συνδεόταν πάντα με βαθύτερα σχέδια, με αναφορά στο μακροπρόθεσμο συμφέρον της πλουτοκρατίας. Τα κόμματα του κεφαλαίου και τα αστικά επιτελεία ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές για την αντιΚΚΕ επίθεση που θα κλιμακωθεί παράλληλα με το νέο κύμα των βάρβαρων μέτρων. Ξέρουν ότι το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ ισχυρός ο λαός» δεν έχει μέσα του ούτε μια λέξη χωρίς περιεχόμενο. Κι αυτό είναι που τους ανησυχεί.

Θέλουν να σπιλώσουν το ΚΚΕ στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις, να το παρουσιάσουν σαν τα μούτρα τους. Οι διεργασίες κάτω από το τραπέζι, η διαπλοκή και τα μικροκομματικά ανταλλάγματα είναι στοιχείο της δικής τους πολιτικής, που εκκολάπτεται στο θερμοκήπιο της ενιαίας στρατηγικής τους. Τίποτα επί της ουσίας δεν έχουν να χωρίσουν, γι' αυτό και με ιδιαίτερη ευκολία κάνουν κολεγιές και μετεγγραφές στελεχών, διασπώνται και ξαναβρίσκονται. Εχουν κοινό μέτωπο κατά του λαού και υπέρ των μονοπωλίων και αυτό καθορίζει τις μεταξύ τους σχέσεις και τη σχέση τους με το ΚΚΕ, που βρίσκεται απέναντι, τους πολεμάει και παλεύει μαζί με το λαό να τους ανατρέψει.

Θέλουν νέα σκληρά μέτρα και μεθοδεύουν τη μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού για να τα περάσουν. Εδώ συμφωνούν και συμμετέχουν όλοι, διεκδικώντας κομμάτι στη μοιρασιά της διαχείρισης για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να τους προγκίξει, να τους κάνει οριστικά στην μπάντα. Μπορεί και πρέπει να απαντήσει στην κάλπη της Κυριακής, βγάζοντας κομμουνιστές δημάρχους σε Ικαρία και Πετρούπολη, καταψηφίζοντας με λευκό και άκυρο τους υποψήφιους σε όλους τους άλλους δήμους και τις περιφέρειες. Και τη Δευτέρα, να μην πέφτει καρφίτσα στα συλλαλητήρια του ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις. Να δώσει ορμητική συνέχεια, με την οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στους φορείς του λαϊκού κινήματος. Στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ