Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Παρέλαση με ΝΑΤΟικό πρόσταγμα

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Τετάρτη, για την επέτειο της 28ης Οκτώβρη 1940, ο Ελληνας αξιωματικός που είχε το πρόσταγμα της παρέλασης αναφέρθηκε υψηλόφωνα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφωνώντας - μαζί με την ιδιότητά του - τα αρχικά του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στην αγγλική γλώσσα! Τι αποκαλύφθηκε; Οτι το «γενικό πρόσταγμα» για τη στρατιωτική παρέλαση το είχε ο επιτελάρχης του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου που εδρεύει στην πόλη με την επωνυμία Γ' Σώμα Στρατού/NDC/GR. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Αποτελεί ανοιχτή πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό, στο συμβολισμό και στο πραγματικό μήνυμα της επετείου του ΟΧΙ.

Δείχνει την αλλαγή δόγματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αμυντική αποστολή τους, σε ιμπεριαλιστική επιθετική, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Φανερώνει παράλληλα την πλήρη ενσωμάτωσή τους στις ΝΑΤΟικές δομές, με όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς. Το Γ' ΣΣ/NDC/GR είναι το Στρατηγείο εκείνο που την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, κατά τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, διαβεβαίωνε πως η Ελλάδα το έχει θέσει στη διάθεση της φονικής λυκοσυμμαχίας. Τη συμφωνία ίδρυσης και λειτουργίας του NDC/GR ψήφισαν πέρσι στη Βουλή μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και σ' αυτή προβλέπεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της ακόμα και πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, ενώ στο πλαίσιο του «νέου δόγματος» μπορεί να αναλαμβάνει και δράση στο εσωτερικό της χώρας, ενάντια στον «εχθρό λαό».

Στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο «χαμηλής ετοιμότητας» (HQ-NDC/GR), όπως λέγεται, υπηρετούν μερικές εκατοντάδες αξιωματικοί από την Ελλάδα και τις άλλες «συμμαχικές» χώρες. Η καρδιά του Στρατηγείου είναι το επιτελείο του, με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», που κατά περίπτωση αναλαμβάνει αποστολές, μετακομίζοντας στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα, όπως στο Αφγανιστάν. Ο επιτελάρχης του είναι αυτός που είχε το γενικό πρόσταγμα της κατά τ' άλλα εθνικής εορτής της 28ης Οκτώβρη! Τη μέρα, δηλαδή, που ο ελληνικός λαός γιορτάζει την έναρξη ενός νικηφόρου πολέμου ενάντια στο γερμανοϊταλικό ιμπεριαλισμό και την Κατοχή, η στρατιωτική παρέλαση «χρωματίζεται» από την ηχηρή παρουσία της σύγχρονης πολιτικοστρατιωτικής ιμπεριαλιστικής μηχανής που λέγεται ΝΑΤΟ και έχει πατήσει την κατοχική του μπότα σε δεκάδες μέρη ανά τον πλανήτη, σκορπίζοντας το θάνατο και την καταστροφή στους λαούς.

Η ολοένα και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς αποτελεί παράγοντα υψηλού κινδύνου για τον ελληνικό λαό. Στη βάση αυτή και με δεδομένες τις ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, δεμένης με την πάλη για την απόκρουση της καπιταλιστικής επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό. Οπως και η πάλη για την επιστροφή όλων των μονάδων ελληνικού στρατού που δρουν έξω από τα σύνορα, μαζί με την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, την κατάργηση των βάσεων του θανάτου. Σήμερα, η Ελλάδα διαθέτει περίπου 2.100 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στις ανά τον κόσμο ιμπεριαλιστικές αποστολές, για τις οποίες ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.


Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ