Παρασκευή 5 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Για να έχουν το φόβο του λαού

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αποστροφή και η απογοήτευση που μερικές φορές εκφράζεται αυθόρμητα για την πολιτική και το πολιτικό σύστημα. Είναι αποτέλεσμα της σαπίλας και της μπόχας της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μεγαλώνει την απέχθεια που δικαιολογημένα προκαλούν τα σκάνδαλά τους και συνολικά η σκανδαλώδης σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων πολιτική τους. Βεβαίως, από μια μεριά είναι βολική αυτή η τάση για το αστικό πολιτικό σύστημα. Γιατί η έκφραση της αποστροφής με το «όλοι ίδιοι είναι, δε γίνεται τίποτα» καθόλου δε σημαίνει και τιμωρία αυτής της πολιτικής και των κομμάτων που την εφαρμόζουν. Ετσι μπορούν να μείνουν στο απυρόβλητο τόσο αυτοί οι ίδιοι που τροφοδοτούν τα κάθε είδους σκάνδαλα όσο και κυρίως το σύστημα που τα γεννάει. Το αστικό πολιτικό σύστημα, που είναι σάπιο όχι μόνο εξαιτίας των σκανδάλων αλλά πρώτα και κύρια γιατί κλέβει τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί και τον δίνει στους κεφαλαιοκράτες, ισχυροποιεί τα μονοπώλια, εφαρμόζει αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν στη συνεχή επιδείνωση της καθημερινής ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Με το κάλπικο επιχείρημα «όλοι ίδιοι είναι», ότι κάθε πολιτική είναι βρώμικη, ο λαός να συνειδητοποιήσει ότι θέλουν να ξεπλύνουν τις βρωμιές της αστικής πολιτικής. Αυτή είναι σάπια και δικαίως κάποιοι άνθρωποι του μόχθου δείχνουν αποστροφή και απογοήτευση. Αυτή η προπαγάνδα, η ένταση με την οποία την προβάλλουν τα αστικά επιτελεία και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί τους προεκλογικά, έχουν και στόχο και επιδιώξεις. Θέλουν το λαό μπουχτισμένο. Τον θέλουν να εγκλωβιστεί στα αδιέξοδα που προκαλεί η ασκούμενη ταξική πολιτική τους. Να στείλουν τους ανθρώπους του μόχθου στο μαρασμό και τη μοιρολατρία. Σ' αυτή την αποστροφή που προκαλούν πάνε να τσουβαλιάσουν και το ΚΚΕ ως έναν τρόπο να αποκόψουν την πολιτική του από λαϊκές δυνάμεις.

Εμείς λέμε: Σκάνδαλα υπήρχαν και θα υπάρχουν, όσο θα κυριαρχεί η εξουσία του κεφαλαίου και γενικευμένος νόμος θα είναι ό,τι υπηρετεί τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας του. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ανακάλυψε τώρα την ...Αμερική. Οι έχοντες την πολιτική ευθύνη, και την έχει και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αυτοί κυβέρνησαν τη χώρα, να το πληρώσουν. Είναι ένας ακόμη λόγος για να τιμωρηθούν. Φωνάζουν ο ένας για τα άπλυτα του άλλου, αλλά και οι δύο υπηρετούν το σύστημα που αναπαράγει σκάνδαλα. Αυτός είναι ο φόβος τους, η ενδεχόμενη μαζική λαϊκή ενεργοποίηση ενάντιά τους και με την ψήφο. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ την Κυριακή και η συμπόρευση μαζί του στους αγώνες που έρχονται από Δευτέρα, αποτελεί μια συνολική απάντηση στο παρασιτικό αστικό πολιτικό σύστημα και δεν περιορίζεται ούτε εγκλωβίζεται στο ένα ή στο άλλο «βαποράκι» σκανδάλων, ούτε παρασύρεται από τα διάφορα «παπαγαλάκια» τους. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα σάλπισμα απειθαρχίας και ανυπακοής, που απευθύνεται σε όλα τα λαϊκά στρώματα τα οποία ασφυκτιούν κάτω από την ασκούμενη πολιτική. Είναι η μόνη χρήσιμη για το λαό ψήφος. Είναι η ψήφος που προκαλεί φόβο σε αυτούς που πρέπει να φοβηθούν. Δίνει ελπίδα και προοπτική σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ