Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Την πρόθεσή της να απολύσει άμεσα έξι εργαζόμενους και άλλους δυο τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε στο προσωπικό η εταιρεία «Παπουτσάνης», με το πρόσχημα ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής αν φύγει ένας μεγάλος πελάτης. Η Πανελλαδική Ενωση των εργαζόμενων στα Ελαιουργοσαπωνοποιεία καταγγέλλει σαν τρομοκρατικές τις ανακοινώσεις της εργοδοσίας που επιδιώκει να διαλύσει το σωματείο στο χώρο και να έχει εργαζόμενους φοβισμένους με μισθό 580 ευρώ χωρίς δικαιώματα.

«COCA COLA»: Με νέες αγωγές κατά δύο απεργών κλιμακώνει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη η «COCA COLA». Ζητά να σταματήσουν να ενημερώνουν με τα μεγάφωνα που έχουν τοποθετήσει στα αυτοκίνητά τους, το καταναλωτικό κοινό για τον αγώνα τους και το αίτημά τους να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ζητά να τους επιβληθεί χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης και ποινή φυλάκισης 3 μηνών.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εργολαβικής τεχνικής εταιρείας «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Καβάλα έκαναν οι 24 εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις αρχές Νοέμβρη, χωρίς να πληρωθούν δεδουλευμένα και επιδόματα. Οι εργαζόμενοι απασχολούνταν στα Πετρέλαια Καβάλας. Αλληλεγγύη εκφράζει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.

ΣΕΚΑΠ: Στην εργασία τους επέστρεψαν οι 11 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ που απασχολούνταν στην επιχείρηση μέσω της θυγατρικής «BIO ΑΒΕ» και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Το Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Την έναρξη του προγράμματος 2.000 «εθελούσιων» απολύσεων ανακοίνωσε χτες η Εθνική Τράπεζα, «στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσή της». Η τράπεζα αποτιμά στα 160 εκ. ευρώ το κόστος του προγράμματος, και σε 120 εκατ. ετησίως την εξοικονόμηση κόστους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ