Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010

ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΨΕΜΑΤΑ
Τ' αλισβερίσια των ΣΥΝδιαχειριστών

Ενα ακόμα «νούμερο» ήρθε να προστεθεί στο «τσίρκο» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλυπτικό του περιεχομένου που δίνει ο συγκεκριμένος χώρος στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοέμβρη και των στόχων που θέτει που στην περίπτωση της Κω αρχίζουν και τελειώνουν στην κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου.

Στην Κω, λοιπόν, προ ολίγου καιρού, ο επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίζει η ΝΔ Α. Χατζηνικολάου απηύθυνε πρόταση στο συνδυασμό «Συμπαράταξη Ελπίδας» και στον επικεφαλής του Ν. Μυλωνά που στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Στην απαντητική του επιστολή ο δεύτερος θέτει, εκ μέρους του συνδυασμού, μία και μόνη προϋπόθεση για να δεχτεί την πρόταση: Να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής της εκλογικής σύμπραξης των δύο παρατάξεων! Και όχι «να μοιραστεί η διοίκηση ισόρροπα ανάμεσα στις δύο παρατάξεις» όπως πρότεινε ο εκλεκτός της ΝΔ.

Στην επιστολή του, αφού αποδέχεται πλήρως τη βάση της πρότασης του Α. Χατζηνικολάου που περιορίζεται στο να αποτραπεί «μια νέα δημαρχία του πρώην ή του νυν δημάρχου», στόχος που προφανώς νομιμοποιεί μια σύμπραξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ο Ν. Μυλωνάς προβάλλει κάποιους λόγους που δεν επιτρέπουν τη σύμπραξη αυτή, ούτε ένας όμως δεν αφορά σε πολιτικές θέσεις, απόψεις, προτάσεις. Επικαλείται «το θέμα του χρόνου» καθώς όπως λέει στο παραπέντε των εκλογών δεν μπορεί «να περπατήσει μια τέτοια πρόταση». Αποκαλύπτει ότι υπάρχει προηγούμενο στη συζήτηση ανάμεσα στις δύο παρατάξεις καθώς αναφέρει «απ' τις αρχές του χρόνου είχαμε προτείνει την ανάγκη ενός αντι-πόλου στο δίπολο νυν και πρώην δημάρχων» και συμπληρώνει «υπό τις παρούσες όμως συνθήκες του κατεπείγοντος, έστω και με τη μορφή της απλής εκλογικής συνεργασίας με άξονα το μοίρασμα της εξουσίας καταλήγουμε και πάλι στο ότι η μόνη ικανή θετική διέξοδος είναι η αναζήτηση μιας τρίτης λύσης ως επικεφαλής».

Αποκαλυπτικό της «αλληλοτροφοδότησης» συνδυασμών που ορκίζονται στην αντιλαϊκή διαχείριση είναι και το ότι ο Ν. Μυλωνάς αναφέρει πως η παράταξή του είχε απευθυνθεί σε γνωστά πολιτικά πρόσωπα πριν λίγους μήνες, ζητώντας τους να ηγηθούν ενός διαπαραταξιακού σχήματος αλλά αρνήθηκαν καθώς «οι πολιτικοί τους συνεργάτες έχουν δεσμευτεί σε διάφορες δημοτικές παρατάξεις»!

Και καταλήγει «αλλά κι αυτή την ύστατη ώρα, η τελευταία αντιπρότασή μας είναι να κάνετε μια μεγάλη παραχώρηση, ναι στην καθαρά εκλογική σύμπραξη, αλλά με επικεφαλής τον Ν. Μυλωνά»....



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ