Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θύμα τροχαίου έπεσε χτες το πρωί σχολική τροχονόμος έξω από το 54ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή των Ζαρουχλέικων στην Πάτρα. Η εργαζόμενη ήταν ανασφάλιστη, όπως και οι άλλες σχολικές τροχονόμοι, σε προγράμματα του υπουργείου Παιδείας. Σε ανακοίνωσή της, η σημερινή Δημοτική Αρχή του δήμου Πατρέων αναφέρει ότι όπως για πάρα πολλά χρόνια ως παράταξη πάλευε μαζί με τις εργαζόμενες ώστε αυτές να ασφαλιστούν, με την ίδια συνέπεια σήμερα απαιτεί και αγωνίζεται για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφτηκε την εργαζόμενη στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» όπου αυτή νοσηλεύεται και ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας της.

Σχολείο Μεταναστών αποφάσισε να λειτουργήσει ο σύλλογος εκπαιδευτικών Μενιδίου. Το σχολείο θα λειτουργεί σε αίθουσα του συνδικάτου Οικοδόμων που παραχωρήθηκε γι' αυτόν το σκοπό (Δεκελείας 42 στο κέντρο του Μενιδίου).

Νομοσχέδιο με τίτλο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, με το οποίο δίνεται υπόσταση θρησκευτικού νομικού προσώπου σε θρησκευτικές κοινότητες. Το νομοσχέδιο δεν αφορά την ελληνική Εκκλησία και την εβραϊκή κοινότητα, που είναι ήδη για λόγους ιστορικού χαρακτήρα ΝΠΔΔ, ούτε τους μουσουλμάνους της Θράκης, καθώς οι μουφτείες είναι δημόσιες υπηρεσίες. Η Καθολική Εκκλησία και μια σειρά άλλων εκκλησιών, όπως οι ορθόδοξοι Αρμένιοι, οι Κόπτες, οι Αιθίοπες ορθόδοξοι, οι Ασσύριοι, οι Αγγλικανοί και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, θα αναγνωριστούν ως νομικά πρόσωπα.

Δέχτηκε ότι υπάρχει εκκρεμοδικία για όσους από τους κατηγορούμενους υπάρχει ήδη απόφαση (έχουν γίνει δύο δικαστήρια) για το ίδιο αδίκημα ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας στην πρότασή του, στην 3η δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει διπλή δίωξη και καταδίκη με τον «τρομονόμο» για ορισμένους, ένα θέμα που από την αρχή της δίκης είχαν θέσει οι συνήγοροι, αφού αυτήν τη στιγμή γίνεται και 4η και 5η δίκη με το ίδιο αδίκημα.

Αυξημένη καταγραφή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λεπτοσπείρωσης στη Ζάκυνθο αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ και προγραμματίζει ενημερωτικές δράσεις σε επαγγελματίες Υγείας και στον πληθυσμό. Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η λήψη και τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας, προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης και πιθανής μόλυνσης από λεπτόσπειρα.

Θανάσιμα τραυματίστηκε ένας 39χρονος Αγγλος, την Τετάρτη το απόγευμα, στην περιοχή Καμάρι Σαντορίνης, ενώ έκανε τζετ σκι. Ο 39χρονος εξέπνευσε κατά την αερομεταφορά του στο Ηράκλειο Κρήτης. Το τζετ σκι του 39χρονου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο τζετ σκι, ο χειριστής του οποίου συνελήφθη χτες το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ