Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Μαύρο» στην αντιλαϊκή πολιτική τους

Στην Ανακοίνωση για τον πρώτο γύρο των εκλογών, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση. Η ΚΕ συνιστά λευκό ή άκυρο και στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στο ριζοσπαστισμό. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των νομαρχιών και των δήμων έως τώρα, είτε με το μανδύα του αντάρτη είτε του ανεξάρτητου, δε δίνει καμιά εγγύηση απειθαρχίας και αντίστασης στις αντιλαϊκές επιλογές του "Καλλικράτη"».

Η κατεύθυνση που δίνει το ΚΚΕ στους χιλιάδες που στήριξαν τους συνδυασμούς του στον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά και στους ακόμη περισσότερους που δε συναντήθηκαν μαζί του στην κάλπη, είναι να καταδικάσουν με κάθε πρόσφορο μέσο τους συνδυασμούς που συνεχίζουν στο δεύτερο γύρο, με το ίδιο ακριβώς κριτήριο που το Κόμμα ανέδειξε στον πρώτο γύρο: Η πολιτική που υπηρετούν, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα προέρχονται και ποιο κόμμα τούς στηρίζει, είναι αντιλαϊκή. Είναι πολιτική άμεσα δεμένη με τον «Καλλικράτη», τον οποίο αναγνωρίζουν και θα υπηρετήσουν σαν εκλεγμένοι στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Είναι συνδυασμοί που, μετά το τέλος των εκλογών, θα αθροίσουν τις ψήφους που θα πάρουν στις δυνάμεις εκείνες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν και υπηρετούν τη στρατηγική του μνημονίου.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, εκεί που δεν υπάρχει υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να γυρίσει την πλάτη στους ανταγωνισμούς των άλλων υποψηφίων για το ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας μέσα από την τοπική διοίκηση. Το συμφέρον του λαού βρίσκεται απέναντί τους. Το ΚΚΕ δεν συνάπτει ευκαιριακές και τυχοδιωκτικές εκλογικές συμμαχίες. Αν έκρινε ότι υπάρχουν σήμερα άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην υπόθεση της λαϊκής αντεπίθεσης, θα είχε επιδιώξει να συνεργαστεί μαζί τους από τον πρώτο γύρο των εκλογών, χωρίς μισόλογα απέναντι στο λαό και συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Με τον ίδιο τρόπο που αντιπάλεψε τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των αναχωμάτων τους στον πρώτο γύρο, συνεχίζει να τους πολεμά και τώρα, απόλυτα συνεπές απέναντι στο λαό.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ορθάνοιχτα. Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, η αυξανόμενη απήχηση της πολιτικής του στο λαό, δημιουργεί ανησυχία στα αστικά επιτελεία που το επόμενο διάστημα θα εκδηλωθεί με ένταση της επίθεσης, της συκοφαντίας και της προβοκάτσιας σε βάρος του Κόμματος. Πρώτα δείγματα γραφής είναι τα αισχρά ψέματα και υπονοούμενα περί υπόγειας σύμπραξης του ΚΚΕ με τη ΝΔ ή άλλες αντιλαϊκές δυνάμεις στο δεύτερο γύρο, στο όνομα του κάλπικου «αντιμνημονιακού μετώπου» που καλλιεργούν τα αστικά επιτελεία, για να απορροφάται άφοβα η λαϊκή αγανάκτηση. Να πληρώσουν για το ψέμα και την προβοκάτσια. Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση», λευκό ή άκυρο, στο δεύτερο γύρο. «Μαύρο» με όλη τη σημασία της λέξης σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - αναχώματα και την πολιτική που υπηρετούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ