Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανοδική πορεία που ανεβάζει τον πήχη

Αισιοδοξία και μαζί αυξημένες ευθύνες γεννά η διακριτή ενίσχυση του ΚΚΕ (σε ποσοστά και σε ψήφους) που κατέγραψε η κάλπη. Γιατί δυναμωμένο ΚΚΕ σημαίνει δύναμη για το λαό, μεγαλώνει την ελπίδα, η οποία δεν εδράζεται απλά σε γενικές προσδοκίες για αλλαγή της κατάστασης, αλλά σε πολιτικό σχέδιο που αναδεικνύει και χτυπά στη ρίζα τις αιτίες των λαϊκών προβλημάτων. Ετσι λοιπόν, αισιόδοξα, υπεύθυνα, με τη δύναμη και την ελπίδα που τροφοδοτεί η πεποίθηση πως οι θυσίες που κάνει ο λαός με τους αγώνες του για τον εαυτό του πιάνουν τόπο, προχωράμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την προστασία των δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Ωστε, με την απαιτητικότητα που επιβάλλει η αντιμετώπιση της αντιλαϊκής επίθεσης, να ενταθεί ολόπλευρα η δράση ενάντια (και) στους εκβιασμούς των αστών και των επιτελείων τους για να εγκλωβίσουν το λαό στην απογοήτευση, στην ανοχή, τελικά στην υποταγή.

Ζητούμενο για να προστατεύσει ο λαός τα δικαιώματα και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, είναι η σφυρηλάτηση της ενότητάς του ενάντια σε όσους υποθηκεύουν τη ζωή του. Να ξεμπροστιαστούν όσοι το παίζουν σύμμαχοι, αλλά είναι αντίπαλοί του ή υπηρέτες των αντιπάλων του. Ζητούμενο είναι να δυναμώσει η συσπείρωση και η οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια, να στηθούν πυρήνες αντίστασης σε τόπους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, σχολειά, παντού. Να γίνει το πρόβλημα του ενός, υπόθεση οργανωμένης αγωνιστικής απάντησης. Για παράδειγμα, η αύξηση της ανεργίας δεν μπορεί να μην απαντηθεί με ένταση της πάλης για ουσιαστική προστασία των ανέργων. Η ανεργία είναι πρόβλημα όλων και όχι μόνο των ανέργων.

Από αυτήν την αφετηρία, πρέπει να συνεχιστεί και η μάχη για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Να συζητηθεί πλατιά σε πόλεις και χωριά ότι ο λαός πρέπει ν' αρνηθεί να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Οτι κανένα όφελος δεν έχει να μπει ανάμεσα σε «μονομάχους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή άλλων, μεταμφιεσμένων και «ανεξάρτητων» εκπροσώπων της ίδιας ακριβώς πολιτικής, που εγγυάται τη χρεοκοπία του λαού. Οτι πρέπει ν' απορρίψει όσους του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και του λένε να «διαλέξει», όχι αν, αλλά τι και πόσο γρήγορα θα χάσει από τη ζωή του. Οτι η καταδίκη της πολιτικής, που καταργεί συμβάσεις, πετσοκόβει μισθούς, κατεδαφίζει δημόσια Ασφάλιση - Υγεία, ξεπουλά Πρόνοια - Παιδεία κ.λπ. πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά στο δεύτερο γύρο, με ακόμα μεγαλύτερη απόρριψη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, των επίσημων και ανεπίσημων εκπροσώπων τους.

Σ' αυτήν τη βάση, αποκτά μεγάλη σημασία η συζήτηση για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ανοιχτά, με τον κόσμο, σ' εργοστάσια και γειτονιές, με εξορμήσεις, αλλά και οργανωμένα, με συσκέψεις κ.λπ. Να βρεθούμε με όσους κουβεντιάσαμε το προηγούμενο διάστημα, εκείνους που έκαναν το βήμα και στήριξαν «Λαϊκή Συσπείρωση», αλλά και όσους δεν έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου. Να εξηγήσουμε πως οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα πρωτοστατήσουν και θα κριθούν στη μάχη αποκάλυψης και απόκρουσης των αντιλαϊκών σχεδίων, της συμβολής τους στην οργάνωση της πάλης με τους λαϊκούς φορείς που για να καρπίσει πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Για να γίνει η λαϊκή αγανάκτηση δύναμη μέσα από την οργάνωση της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας και πάλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ