Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε ώρα χαμένη

Οι ώρες που απομένουν μέχρι τα χαράματα της Κυριακής, όταν ανοίγουν οι κάλπες των εκλογών για την τοπική διοίκηση, είναι ώρες πολύτιμες για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους οπαδούς και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Για όλους εκείνους τους αγωνιστές που επί μήνες δίνουν τη μάχη να συγκροτηθούν, να προπαγανδιστούν πλατιά και να ενισχυθούν με χιλιάδες νέες ψήφους οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τους οποίους στηρίζει ενιαία το Κόμμα στους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ να κερδίσει ο λαός με το σπαθί του ένα καλύτερο μετερίζι αντίστασης και αντεπίθεσης στον πόλεμο που του κήρυξαν η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, μέσα κι έξω από την Ελλάδα.

Σήμερα και αύριο δεν πρέπει να υπάρξει ψηφοφόρος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που να μην ξέρει πού ψηφίζει την Κυριακή. Να μην υπάρχει ούτε ένας που δεν έχει ήδη εξασφαλίσει τον τρόπο της μετακίνησής του στον τόπο που ψηφίζει. Να μη μείνει σπίτι με φίλο και οπαδό, γνωστό και συγγενή, συναγωνιστή και συνάδελφο που να μην μπει το ψηφοδέλτιο με το γαρίφαλο. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» την Κυριακή. Να μη μείνει έξω από την κάλπη κανένα από τα βόλια που προορίζονται για την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, να βρουν όλα το στόχο τους.

Τις ώρες που απομένουν, ξεχωριστή φροντίδα πρέπει να υπάρξει για τους λαϊκούς εκείνους ανθρώπους, τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς ΕΒΕ που το προηγούμενο διάστημα πλησίασαν το ΚΚΕ στους μεγάλους αγώνες στην πόλη και την ύπαιθρο, αναγνωρίζουν την καθοριστική του συμβολή στο δυνάμωμα της ταξικής πάλης, αλλά διατηρούν ακόμα δισταγμούς να του δώσουν την ψήφο τους, έχοντας αυταπάτες για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οσοι από τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε φυγόκεντρη τροχιά από τα κόμματα του κεφαλαίου, πρέπει να βοηθηθούν να βαδίσουν μέχρι το τέρμα του δρόμου. Θα είναι μεγάλη κατάκτηση για τους ίδιους, παρακαταθήκη για το κίνημα. Θα τους απελευθερώσει από διλήμματα και εκβιασμούς.

Με τη βαθιά και βάσιμη πεποίθηση ότι τη Δευτέρα η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν με άλλο μάτι και με ελπίδα να βλέπουν το μέλλον τους, με πλήρη συναίσθηση ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι το τέρμα, αλλά ένας σταθμός στη μάχη για την αναγκαία όσο ποτέ αλλαγή των συσχετισμών, οι κομμουνιστές θα βρεθούν από την επόμενη κιόλας μέρα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Από το λαό και τη συναίσθηση της δικής του ευθύνης εξαρτάται αν θα βγάλει με την ψήφο του από τη μέση ένα εμπόδιο, ή θα προσθέσει ένα επιπλέον. Το ΚΚΕ καλεί το λαό με παλικαριά να κάνει το πρώτο. Να κατατροπώσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να κάνει στην άκρη τα αναχώματα των δήθεν ανεξάρτητων - αντιμνημονιακών που δουλεύουν για το σύστημα πουλώντας αυταπάτες για τιθάσευση των επιχειρηματιών, για φιλολαϊκή πολιτική εντός ΕΕ, να ενισχύσει όσο γίνεται περισσότερο τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ