Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη

Η σημερινή απεργία είναι βήμα κλιμάκωσης της ταξικής πάλης στην καθολική ολομέτωπη επίθεση του μαύρου μετώπου κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, με τη συμπόρευση του ΛΑ.Ο.Σ. και τη στήριξη της ΝΔ, στο λαό. Που θα κλιμακώνεται χωρίς σταματημό. Βιάζονται να ενταφιάσουν εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, σε συνδυασμό με την κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων. Στην άγρια επίθεσή τους απαιτούν και πασχίζουν να επιβάλουν άκρα του τάφου σιωπή από το λαϊκό κίνημα. Τους έχουν πονέσει πολύ οι ανερχόμενοι ταξικοί αγώνες. Να τους πονέσουν ακόμη πιο πολύ, τόσο ώστε να τους γυρίσει μπούμερανγκ η επίθεση.

Η περίοδος που διανύουμε αναδεικνύει ολοένα και πιο ανάγλυφα την ένταση της διαπάλης κεφαλαίου, μονοπωλίων από τη μια μεριά και των εργατών, των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την άλλη. Η κρίση βγάζει στην επιφάνεια τη σύγκρουση των αντίθετων ταξικών συμφερόντων και στην Ελλάδα η σύμπλεξή της με τα χρέη και τα ελλείμματα κάνει αυτή τη σύγκρουση σφοδρότατη. Η αγωνία των επιτελείων του συστήματος για την αντοχή του αστικού πολιτικού συστήματος, την ικανότητά του να χειραγωγεί και να υποτάσσει λαϊκές δυνάμεις στις άγριες συνθήκες αφαίρεσης κατακτήσεων δεν είναι τυχαία. Φοβούνται. Γιατί αντικειμενικά μπορούν να διαμορφώνονται συνθήκες που θα βγάλουν στο προσκήνιο της ταξικής πάλης τεράστιες εργατικές, λαϊκές δυνάμεις.

Πράγματι, οι αγώνες αυτής της περιόδου δείχνουν άνοδο της οργάνωσης και της συμμετοχής της εργατικής τάξης στην ταξική πάλη. Νέες δυνάμεις μπαίνουν στις μάχες, ενώ υπάρχουν και αποκρυσταλλώματα: Οι αποφάσεις με συζητήσεις - συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς ακόμη και κόντρα σε εργοδοτικά συνδικάτα. Οι επιτροπές αγώνα, οι απεργιακές επιτροπές σε τόπους δουλειάς και κλάδους σε σύνδεση με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Τα βήματα κοινής δράσης με πρωτοπόρα τμήματα των αυτοαπασχολουμένων - ΕΒΕ και της φτωχής αγροτιάς, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, από ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ. Το ξεμπλοκάρισμα δυνάμεων από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι εναλλαγές στις μορφές πάλης και η συσσώρευση τέτοιας πείρας. Η ενίσχυση δεσμών του ταξικού κινήματος με πλατύτερες εργατικές δυνάμεις. Και πάνω απ' όλα με πλαίσιο πάλης που, κόντρα στην πολιτική των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, δεν αμφισβητεί απλά και μόνο συνολικά την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά δένει τον αγώνα ενάντιά της με την αντιμονοπωλιακή προοπτική.

Να γιατί οι δυνάμεις του κεφαλαίου σπιλώνουν, ενοχοποιούν τις απεργίες και την περιφρούρησή τους ως ηθικό αυτουργό της προβοκατόρικης βίας των μηχανισμών τους, ως αιτία της κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας, ως αιτία που υπονομεύει την ανάπτυξη. Να γιατί επιτίθενται στο ΚΚΕ, στο ταξικό εργατικό, στο λαϊκό κίνημα τόσο στην πολιτική γραμμή όσο και στις μορφές πάλης. Η επίθεση στο ΚΚΕ είναι επίθεση στο λαό. Πρόκειται για μελετημένη τακτική. Η αποστολή που εκτελούν είναι σε συντονισμό με την κυβέρνηση και τροφοδοτείται από εργοδοτικές αναλύσεις στη βάση των συμφερόντων του κεφαλαίου, δηλώσεις του πρωθυπουργού, άλλων στελεχών της κυβέρνησης, του ΛΑ.Ο.Σ., της ΝΔ. Πάνε να προλάβουν τη δημιουργία συνθηκών που η εργατική τάξη, ο λαός θα βάζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, γέρνοντάς τες σε όφελός τους, στριμώχνοντας το κεφάλαιο, το αστικό πολιτικό σύστημα. Την προετοιμασία για πιο αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες πάνε να εμποδίσουν, να τσακίσουν. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ