Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πόλεμος στον πόλεμο

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η ανακοίνωση χτες του νέου πακέτου μέτρων ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού είναι κλιμακούμενη και χωρίς τέλος. Το σύνολο των μέτρων που ανακοινώθηκαν και τα άλλα που θα έρθουν χτυπούν το λαϊκό εισόδημα, είτε με απευθείας μείωσή του (περικοπές στους μισθούς, στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και στο επίδομα άδειας) είτε με έμμεσο τρόπο, με την αύξηση του ΦΠΑ και των άλλων φόρων στα καύσιμα.

Είναι τεράστιο ψέμα ότι η κυβέρνηση ζητάει θυσίες απ' όλους για να καλύψει τα ελλείμματα που δημιούργησε η διαχρονική πολιτική ενίσχυσης του μεγάλου κεφαλαίου. Το σύνολο των μέτρων στόχο έχει να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση αυτοί που με τον ιδρώτα τους «πλήρωσαν» και την καπιταλιστική ανάπτυξη. Εξαπολύοντας μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα πατάξει όσους επιχειρηματίες «δεν είναι έντιμοι». Ποιους εννοεί; Οπως είπε ο πρωθυπουργός, αυτούς που έχουν λιμουζίνες και κότερα δηλωμένα σε υπεράκτιες εταιρείες για να φοροδιαφεύγουν! Με λαϊκίστικες αερολογίες, προσπαθεί να κατευνάσει τη λαϊκή αγανάκτηση για την εξόφθαλμα ταξική υπέρ του κεφαλαίου πολιτική της, χωρίζοντας τους καπιταλιστές σε «καλούς» και «κακούς». Κρύβει ότι ενιαία το κεφάλαιο σαν τάξη κέρδισε αμύθητο πλούτο από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική του δικομματισμού, μέσα από το βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Αυτόν τον πλούτο, που καταγράφουν τα ίδια τα στοιχεία των αστών, η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν τον αγγίζει, αλλά παίρνει και όλα τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων για να τον επεκτείνει, να τον μεγαλώσει. Η υπερσυσσώρευση πλούτου, που το κεφάλαιο δεν επανεπενδύει τώρα γιατί προσδοκά ευνοϊκότερες συνθήκες που θα του αποφέρουν μεγαλύτερο κέρδος, είναι αυτή που δημιούργησε την κρίση. Το κεφάλαιο είναι αυτό που πρέπει να πληρώσει και όχι ο λαός, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε συνθήκες μεγαλύτερης φτώχειας και εξαθλίωσης, γονατισμένος από τα αλλεπάλληλα μέτρα σε βάρος του, σήμερα και στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός είπε προχτές ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Το ίδιο πράγμα είχε πει το ΚΚΕ από την πρώτη μέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την κυβέρνηση, παίρνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη ΝΔ, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Η κυβέρνηση διεξάγει τον πόλεμο για λογαριασμό της αστικής τάξης, σε βάρος του λαού, από τον οποίο ζητάει συναίνεση, παράδοση δηλαδή άνευ όρων, για να χάσει κάθε δικαίωμα και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα (άρα η κερδοφορία) του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ, το συνεπές ταξικό κίνημα πρωτοστατούν στην οργάνωση της αντεπίθεσης στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση. Κάλεσε έγκαιρα τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν ενιαία με πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Η μαζική ανταπόκριση σ' αυτό το κάλεσμα γίνεται σήμερα πιο επιτακτική παρά ποτέ. Για να μην περάσουν τα μέτρα, να σπάσει η τρομοκρατία, να βγει η Ελλάδα του εργαζόμενου λαού στο προσκήνιο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ