Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψηφοδέλτια μάχης!

Η δημοσιοποίηση την περασμένη Κυριακή των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, δίνει ώθηση στον αγώνα που εδώ και μέρες δίνουν σε πανστρατιά χιλιάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση του ΚΚΕ, τη μείωση των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το δυνάμωμα του λαϊκού κινήματος. Στους υποψήφιους που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, αντανακλάται η πολιτική του ΚΚΕ, οι πρωτοπόροι αγώνες του σε όλα τα μέτωπα. Είναι αγωνιστές και αγωνίστριες αφοσιωμένοι στις μάχες για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης, που δε συμβιβάζονται με τα ιμπεριαλιστικά δόγματα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.

Από τους 424 υποψήφιους πανελλαδικά, οι 150 είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι. Είναι και αυτή μια απτή απόδειξη της ανανέωσης των γραμμών του ΚΚΕ, η οποία δεν είναι μόνο ηλικιακή. Η ανάδειξη στελεχών, για το Κόμμα, ταυτίζεται με ένα διαρκές, στρατηγικής σημασίας καθήκον. Δεν έχει καμιά σχέση με το ψάρεμα ψήφων και την εντυπωσιοθηρία στην οποία υποτάσσουν τη σύνθεση των ψηφοδελτίων και των οργάνων τους τα άλλα κόμματα. Η ανανέωση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ αντανακλά θετικές διεργασίες και στο εργατικό λαϊκό κίνημα, όπου νέες δυνάμεις αναδεικνύονται σε πρωτοπόρους ρόλους, προσεγγίζουν το ΚΚΕ, εντάσσονται στις γραμμές του ή συμπορεύονται μαζί του.

Σχεδόν οι μισοί από τους υποψήφιους του ΚΚΕ είναι εργατοϋπάλληλοι του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αγωνιστές πρωτοπόροι στον κλάδο και στον τόπο της δουλειάς τους. Στελέχη του ταξικού εργατικού κινήματος, μαχητές γνωστοί στους χιλιάδες συναδέλφους τους για την ακαιρεότητα, τη συνέπεια, τη μαχητικότητά τους. Σ' αυτούς αθροίζονται υποψήφιοι από τα άλλα λαϊκά στρώματα που βρίσκονται στο στόχαστρο της στρατηγικής που διαχρονικά προωθούν στη χώρα μας η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και τα κόμματα - δορυφόροι τους. Φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, που ξεκληρίζονται από την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ. Αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, που σβήνουν στην άνιση μάχη με τα μονοπώλια. Συνταξιούχοι που ο δικομματισμός έχει καταδικάσει σε εισόδημα μικρότερο των 600 ευρώ.

Αθροίζονται ακόμα εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες και καθηγητές πανεπιστημίου, μέλη του ΚΚΕ και συνεργαζόμενοι μαζί του, που έχουν δοκιμαστεί στο πεδίο των ταξικών αγώνων και έχουν με συνέπεια σταθεί με την πένα, τη φωνή, το έργο και την πνευματική τους εργασία στο πλευρό των εργαζόμενων και του λαού. Αυτό είναι το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα των υποψηφίων του ΚΚΕ σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα. Είναι αγωνιστές ακέραιοι, γνώριμοι στους εργαζόμενους επειδή ακριβώς βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι μαζί τους. Στους καθημερινούς αγώνες για το δίκιο, τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Για τη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για πιο ριζοσπαστικές αλλαγές, προς όφελος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ