Τρίτη 23 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισραήλ έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη 23 Απρίλη, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, εν μέσω εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο με αιχμή τους υδρογονάνθρακες.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Σκληρές συγκρούσεις στιγμάτισαν τη διεξαγωγή, την Κυριακή, του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν, που ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Οι διαδηλωτές, μέλη της κατά κύριο λόγο σιιτικής αντιπολίτευσης, κατηγορούν τη βασιλική οικογένεια ότι χρησιμοποιεί το Γκραν Πρι ως «άλλοθι» ομαλότητας, ενώ ασκεί σκληρή καταστολή και αυταρχισμό.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Δεκάδες χιλιάδες γιατροί, νοσοκόμες και άλλοι επαγγελματίες του κλάδου Υγείας διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που φτάνουν στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι πλήγμα για την Υγεία, καθώς και για τα σχέδια μερικής ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, με πρώτη την απόφαση για την παραχώρηση της διαχείρισης 20 μεγάλων νοσοκομείων και 27 κέντρων υγείας σε ιδιώτες, όπως σχεδιάζει η τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Πολύνεκρες συγκρούσεις σημειώθηκαν μέσα στο περασμένο τριήμερο στη βόρεια Νιγηρία (κοντά στα σύνορα με το Τσαντ) ανάμεσα σε νιγηριανές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις και δεκάδες ένοπλους ισλαμιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», με δεκάδες νεκρούς.

ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ.-- Οι μισοί και πλέον κρατούμενοι στο κολαστήριο των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο πραγματοποιούν απεργία πείνας, παραδέχθηκε επισήμως ο αντισυνταγματάρχης Σάμιουελ Χάουζ. Ο Χάουζ επιβεβαίωσε ότι η διαμαρτυρία, που ξεκίνησε στις 6 Φλεβάρη, διευρύνεται και διευκρίνισε ότι από τους 166 κρατούμενους, οι 84 πραγματοποιούν απεργία πείνας και οι 16 από αυτούς σιτίζονται αναγκαστικά και εξ αυτών 5 νοσηλεύονται, χωρίς όμως να θεωρείται κρίσιμη η κατάστασή τους.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέο γύρο οργισμένων διαμαρτυριών προκαλεί ο βιασμός ενός πεντάχρονου κοριτσιού, στο Νέο Δελχί, στην Ινδία, την περασμένη βδομάδα. Σύμφωνα με την Αστυνομία το πεντάχρονο κορίτσι απήχθη την περασμένη Δευτέρα από γείτονά του. Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής, στο κρατίδιο Μπιχάρ, όπου προσπάθησαν να διαφύγουν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ