Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΑΜΑ.- Σε πλήρη απαγόρευση των διαδηλώσεων προχώρησαν, χτες, οι αρχές της μοναρχίας του Μπαχρέιν, στενού σύμμαχου του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που διατηρεί εκεί τη βάση του 5ου Στόλου του, γι' αυτό, προφανώς, στην προκειμένη περίπτωση και οι «ανθρωπιστικές ευαισθησίες» των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εμφανίζονται ιδιαίτερα χαμηλών τόνων.

ΜΟΣΧΑ.- Φορτηγό πλοίο που μεταφέρει 700 τόννους μετάλλευμα χρυσού της εταιρείας «Polymetal» και 9μελές πλήρωμα χάθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ρωσικές ακτές, μετέδωσε χτες το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιτάρ-Τας». Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, ένα αεροσκάφος και πλοία πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του πλοίου.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την παραίτηση της σλοβενικής κυβέρνησης πραγματοποίησαν χτες στην πόλη Μάριμπορ εκατοντάδες Σλοβένοι. Ταυτόχρονα, τέσσερα συνδικάτα εργαζομένων ανήγγειλαν ότι θα πραγματοποιήσουν μαζική διαμαρτυρία στη Λιουμπλιάνα, στις 17 Νοεμβρίου ενάντια στην λιτότητα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Ο Σομαλός ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γουόρσαμε Σίρε Αουάλε σκοτώθηκε χτες από πυρά ισλαμιστών έξω από το σπίτι του στη σομαλική πρωτεύουσα, Μογκαντίσου. Ηταν επικριτής των ισλαμιστών και τους κατηγορούσε ότι παραπλανούν τον λαό στο όνομα του ισλάμ.

ΧΑΡΤΟΥΜ.- Τουλάχιστον 37 άτομα πέθαναν και άλλα 125 ασθένησαν τις τελευταίες βδομάδες σε περιοχές του κεντρικού και δυτικού Σουδάν από επιδημία ιογενούς υψηλού πυρετού.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Συγχώνευση - μαμούθ ανακοίνωσαν χτες δύο από τους έξι μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο, οι «Penguin» και «Random House», οι οποίοι θα κατέχουν πλέον το 25% της αγοράς βιβλίου στη Βρετανία.

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.- Η πρωτοφανής αποχή 60% χαρακτήρισε τις τοπικές εκλογές την περασμένη Κυριακή στη Χιλή. Στους χαμένους είναι ο κυβερνητικός συνασπισμός του αντιδραστικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, ενώ στους νικητές καταγράφονται ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός της «Κονσετρανσιόν», ενώ το ΚΚ Χιλής σε ανακοίνωσή του εμφανίζεται ικανοποιημένο για τους τέσσερις δημάρχους που εξέλεξε και την εκλογή άλλων 7 που στήριξε στο πλαίσιο αυτού που ονομάζει «αντιδεξιό» μέτωπο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ