Τρίτη 28 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τη δημόσια υποστήριξή της προς την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε η Κίνα, μέσω των δηλώσεων του διοικητή της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας Ζου Σιαοσουάν. Τη θέση αυτή εκτός από την Λαγκάρντ διεκδικεί και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού Αγκουστίν Κάρστενς, αλλά με ελάχιστες ελπίδες εκλογής.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- «Να σταματήσουν να ονειρεύονται» όσοι προσδοκούν το θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τεμίρ Πόρας, απαντώντας στις φήμες που διαρρέονται όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φερνάντο Σότο Ρόχας, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Τσάβες έχει καρκίνο, ενώ ανέφερε ότι η 5η Ιούλη είναι η πιθανή μέρα επιστροφής του από την Κούβα όπου νοσηλεύεται μετά από εγχείρηση για κύστη κόκκυγος.

ΛΙΜΑ.-- Την αναστολή της άδειας λειτουργίας που είχε εκχωρηθεί στην καναδική εταιρεία «Bear Creek», για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων αργύρου, στη νοτιοανατολική επαρχία Πούνιο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Περού, μετά τις διαδηλώσεις μελών των κοινοτήτων των ιθαγενών Κέτσουα και Αϊμαρά στην περιοχή, στη μεθόριο με τη Βολιβία. Επίσης, επιβλήθηκε μορατόριουμ 36 μηνών όσον αφορά την εξέταση των νέων αιτημάτων εκχώρησης αδειών για την εκμετάλλευση μεταλλείων.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Η Σομαλία απελευθέρωσε χτες έξι ξένους υπηκόους (3 Βρετανοί, ένας Αμερικανός και δύο Κενυάτες) που είχαν λάβει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 10 χρόνων, επειδή είχαν το Μάη εισάγει παράνομα στη χώρα εκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή λύτρων σε Σομαλούς πειρατές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ