Σάββατο 30 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

BΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μετά τις 10 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση μεταξύ Ιράν και της ομάδας των «6» (των πέντε χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας) για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε, χτες, η εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Αστον. Η επίσημη απάντηση της Τεχεράνης δόθηκε μία μέρα μετά τη γνωστοποίηση ότι η Ουάσιγκτον απεργάζεται νέα πρόταση ανταλλαγής πυρηνικών καυσίμων, που φέρεται ν' ανεβάζει την ποσότητα του ιρανικού ουρανίου προς εξαγωγή σε 2.000 κιλά από 1.200.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Μετά τον ΟΗΕ, και σειρά άλλων χωρών, και η Μόσχα ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα σχετικά με τις χιλιάδες μαρτυρίες περί βασανιστηρίων κρατουμένων, τόσο από τις κατοχικές δυνάμεις όσο και από τους ιρακινούς συμμάχους τους, που έφεραν στο φως τα εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος «Wikileaks». Ανάλογο αίτημα διατύπωσε και η ιρακινή αντιπολίτευση καθώς σε όλα αυτά εμπλέκεται και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Υποπτο δέμα, που βρέθηκε σε αεροσκάφος της εταιρείας μεταφορών «UPS», έθεσε σε συναγερμό τα αμερικανικά αεροδρόμια αλλά δε βρέθηκε εκρηκτική ύλη όπως ανέφερε η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI). Συναγερμός και στη Βρετανία όταν ύποπτο δέμα βρέθηκε σε κέντρο διανομής στο αεροδρόμιο Ιστ Μίντλαντς.

ΣΟΦΙΑ.-- Περισσότεροι από 1.000 φοιτητές τεσσάρων πανεπιστημίων της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην πρωτεύουσα Σόφια με αίτημα την αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας Παιδείας. Χαρακτήρισαν μάλιστα την προχτεσινή διαδήλωση ως «γενική πρόβα» για την επικείμενη πανεθνική εκστρατεία διαμαρτυρίας που έχουν κηρύξει για τη Δευτέρα, 1η Νοέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ