Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σε δίκη κατηγορούμενος για τρεις υποθέσεις διαφθοράς παραπέμπεται από την ισραηλινή Δικαιοσύνη ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, και γίνεται έτσι ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που θα καθίσει στο εδώλιο. Επίσης, η ισραηλινή εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες κατά ενός Ισραηλινού Αραβα για παροχή πληροφοριών προς τη «Χεζμπολάχ» με στόχο τη δολοφονία του αρχηγού του ισραηλινού ΓΕΣ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενα ακόμη μακελειό συνέβη στις ΗΠΑ. Το Σάββατο, ανακαλύφθηκαν επτά νεκροί και δύο σοβαρά τραυματίες σε χώρο στάθμευσης τροχόσπιτων στην πόλη Μπρούνσγουικ στην νοτιοανατολική πολιτεία της Τζόρτζια, ενώ ακόμη κανείς δεν ξέρει τα κίνητρα της δολοφονίας.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Στην κατηγορία 4 αναβαθμίστηκε ο τυφώνας «Χιμένα», ο οποίος κινείται στον Ειρηνικό και αναμένεται να πλήξει σήμερα τις δυτικές ακτές του Μεξικού. Οι αρχές προειδοποιούν τον πληθυσμό για «κίνδυνο πλημμυρών στα πεδινά και για κατολισθήσεις εδαφών».

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τη Βραζιλία και τη Γερμανία εγκαινίασαν χτες στην πόλη Βιτόρια της επαρχίας Εσπίριτου Σάντο τη Διμερή Οικονομική Συνάντηση, για την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών κυρίως στον τομέα της ενέργειας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε 84 ανέρχονται πλέον οι τράπεζες που πτώχευσαν φέτος στις ΗΠΑ, μετά και το «λουκέτο» που έβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας στην Affinity Bank της Καλιφόρνια, την Bradford Bank της Βαλτιμόρης και την Mainstreet Bank της Μινεσότα.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Συνεχίζουν την επταήμερη απεργία που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής οι αγρότες, κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων ενάντια στην έγκριση από τη Βουλή ενός νόμου που διευρύνει την εξουσία της προέδρου για επιβολή δασμών στη εξαγωγή σιτηρών, οι οποίοι βρίσκονται στο κέντρο της σύγκρουσης.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Συνεχίστηκαν και χτες οι προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς την Κυριακή στη βόρεια Πορτογαλία, στην περιοχή Γκουάρντα. Σημειώνεται ότι από την αρχή του χρόνου και μέχρι τις 15 Αυγούστου, περίπου 240.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ