Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Με οδηγό το συμφέρον της εργατικής τάξης

«--Ποιο είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ από τα υπόλοιπα αστικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα τα διαδικτυακά;

-- Το βασικό στοιχείο είναι ποια συμφέροντα υπηρετεί. Τα αστικά μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται με διάφορους τίτλους "ανεξαρτησίας", "ελευθερίας", "ελευθεροτυπίας", "αντικειμενικότητας" κ.λπ. Ομως αυτό που κάνουν, είναι να υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και να τα εμφανίζουν ως "γενικά", δηλαδή ως συμφέροντα όλου του λαού και να προσπαθούν να κάνουν τους εργαζόμενους να ταυτιστούν μ' αυτά.

Στον αντίποδα, τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ και μεταξύ αυτών το πόρταλ, που κάνει το ξεκίνημά του σήμερα, προβάλλουν τις εξελίξεις από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων. Μ' αυτή την έννοια, προβάλλουν την αντικειμενική αλήθεια που υπηρετεί την ίδια την κοινωνική εξέλιξη και την κοινωνική πρόοδο.

(...) Η διαφορά η δικιά μας, θα είναι ακριβώς αυτή: Διαρκής ενημέρωση από τη σκοπιά των εργατικών, των λαϊκών συμφερόντων, απέναντι στην παραπληροφόρηση και το χάος των ασύνδετων πληροφοριών που χαρακτηρίζουν το διαδίκτυο.

Προσφορά στον κοινό στόχο

-- Το πόρταλ θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εθελοντική δουλειά μελών και στελεχών του Κόμματος, φίλων και άλλων. Πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτή η σχέση;

-- (...) Η μεγάλη δύναμη της εθελοντικής συμβολής στην προσπάθεια που ξεκινάμε σήμερα, έχει φανεί ήδη από την πιλοτική λειτουργία του, όταν καλύψαμε απεργιακές κινητοποιήσεις, λαϊκές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και άλλα γεγονότα με τη συμβολή μελών και φίλων του Κόμματος που συμμετείχαν σ' αυτήν την πιλοτική λειτουργία, στέλνοντας ανταποκρίσεις, φωτογραφίες, βίντεο από απεργιακές περιφρουρήσεις, από απεργιακές κινητοποιήσεις κ.λπ.

Κατά τη γνώμη μας, η αξία της και η δύναμη αυτής της εθελοντικής συμβολής θα φανεί πολύ περισσότερο σ' αυτή καθαυτή τη λειτουργία του portal. Αυτό θα είναι και το όπλο του: Να μπορεί να έχει δεκάδες, εκατοντάδες ανταποκριτές μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ' τους χώρους εκπαίδευσης, στην πόλη, στο χωριό.

Αλλωστε, δε λέμε κάτι καινούριο. Ολη η δουλειά και η δράση του ΚΚΕ βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και συμβολή των μελών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, προσφορά που στηρίζεται ακριβώς στον κοινό μας στόχο, στην κοινή μας πάλη απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και για μια άλλη κοινωνία» (από τη συνέντευξη του Γιώργου Ελταχήρ, αρχισυντάκτη του portal «902.gr» στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ