Τετάρτη 23 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το ταμείο

«Επειδή ούτως ή άλλως το ταμείον είναι μείον, αρχίζει εξάμηνο σαφάρι ελέγχων για την τόνωση των δημόσιων εσόδων, με επίκεντρο ανέλεγκτες υποθέσεις, οι οποίες υπάρχει κίνδυνος να παραγραφούν, επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν επέλεξαν την περαίωση ή "ξέχασαν" να υποβάλλουν ΦΠΑ κ.ά.». (το θέμα στα ΝΕΑ)

«Δεν πείθονται»

«Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, τονίζει το BBC, έχει πολλές εξηγήσεις. Μία από αυτές είναι ότι οι απλοί πολίτες δεν πείθονται ότι τα χρήματα που καταβάλλουν (και που είναι πάρα πολλά, συχνά και εξωφρενικά), πηγαίνουν πράγματι σε κοινωφελή έργα και υπηρεσίες. "Ετσι, λοιπόν, το "χάσμα αξιοπιστίας" είναι πολύπλευρο: άλλες κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης δεν εμπιστεύονται τις ελληνικές στατιστικές. Οι πολίτες της χώρας δεν πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί δεν εμπιστεύονται εκείνους που θα τους ξοδέψουν. Και πολλοί, τέλος, απλώς δεν πιστεύουν πως τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζονται"» (η καταγραφή από τον Χρ. Μιχαηλίδη στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Αυτός που δεν πληρώνει

«Στο στόχαστρο ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος πρέπει να είναι οι έχοντες που δεν δηλώνουν και όχι οι κατέχοντες που πληρώνουν (...) οι αλλαγές που έχουν εξαγγελθεί σε ολα τα μέτωπα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, "τώρα ή ποτέ" όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη νέα σύμβαση εργασίας, φάνηκε όμως ότι οι προτάσεις του θα είναι αρκετά συγκρατημένες» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

Ζητάει μετάθεση στο Δημόσιας Τάξης;

«Δηλαδή, τι έπρεπε να πούμε; Οτι μπορεί να βγαίνει το ΚΚΕ και να λέει να κάνει απεργία το ΠΑΜΕ και ο κόσμος να κάνει απεργία; Απο πού προκύπτει; Μόνο τα μέλη των συνδικάτων μπορούν να κάνουν απεργία». (η νέα δήλωση του Γ. Παναγόπουλου στο «Κανάλι 1»/ΕΘΝΟΣ)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ