Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
«Χαρτάκια» και «μαθήματα»...

Το ότι η γραμμή της κυβέρνησης για τη συκοφάντηση του δίκαιου αγώνα των αγροτών έχει πάει με «χαρτάκι» σε όλα τα επιτελεία που τη στηρίζουν είναι δεδομένο. Είναι η γνώριμη τακτική της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Εντυπωσιακή είναι ωστόσο η βαρεμάρα του αρθρογράφου της «Αυγής», ο οποίος στο χτεσινό οπισθόφυλλο της κυβερνητικής εφημερίδας δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει ούτε ένα «και» (μα ούτε ένα!) στα όσα συκοφαντικά για τον αγώνα της αγροτιάς έγραφε... πριν δέκα ολόκληρες μέρες το κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου!

Αναμάσησε ότι τάχα για τους αγρότες «τα φορολογικά, ασφαλιστικά ή άλλα οικονομικά θέματα είναι λυμένα» (!), ότι «πολλοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο βρέθηκαν στους δρόμους», ενώ ξίνισε κι αυτός τα μούτρα του γιατί παλεύουν για μείωση του κόστους παραγωγής και γιατί τάχα «φοβούνται το διάλογο»...

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους με αιτήματα που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους, για να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης η οποία όχι μόνο δεν έχει λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της αγροτιάς, αλλά τα οξύνει παραπέρα για να υπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτές τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις θα προβάλει και σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, απαιτώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στη συνάντηση με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών την οποία επέβαλε ακριβώς η πίεση της πανελλαδικής κινητοποίησης, κόντρα στους παρελκυστικούς ελιγμούς της κυβέρνησης.

Το δεύτερο μέρος από το ίδιο «χαρτάκι» περιλαμβάνει... κυβερνητικά «μαθήματα συνδικαλισμού».

Δέκα μέρες πριν, το άρθρο στην ιστοσελίδα του Στ. Κούλογλου, μετά τα μπλόκα των αγροτών, τα έβαζε και με τις κινητοποιήσεις ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου, με τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.ο.κ., για να καταλήξει στο φοβερό απόφθεγμα: «Αφού σοβαρεύτηκε η χώρα, καιρός να σοβαρευτεί και ο συνδικαλισμός»!

Χτες, στην... έδρα του ίδιου μαθήματος κυβερνητικού συνδικαλισμού ανέβηκε ο αρθρογράφος της «Αυγής», «δασκαλεύοντας» τους αγρότες ότι πριν το «ύστατο μέσο» (απεργία, μπλόκα κ.λπ.) πρέπει «να προηγούνται άλλες ενέργειες», ότι τα αιτήματα πρέπει «να είναι εφικτά», τάχα για «να εκφράζει συμπαράσταση η πλειονότητα της κοινωνίας» (τον πήρε ο πόνος...), κατηγορώντας τέλος τους αγρότες στα μπλόκα ότι τάχα δεν έχουν εκλεγεί και δεν απολογούνται στα μέλη τους.

Δεν είδε τάχα ο αρθρογράφος τις αγροτικές κινητοποιήσεις μηνών σε όλη τη χώρα, κλιμάκωση των οποίων είναι τα μπλόκα...

Δεν είδε τάχα το κύμα εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης στις αγροτικές κινητοποιήσεις, όχι γιατί έχουν αιτήματα «εφικτά» για την κερδοφορία των μονοπωλίων, αλλά γιατί έχουν αιτήματα δίκαια, απέναντι στην πολιτική που χτυπά όλο το λαό...

Δεν ξέρει τάχα ότι ραχοκοκαλιά των μπλόκων είναι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, ζωντανές Ομοσπονδίες και Αγροτικοί Σύλλογοι, που δίνουν διαρκή μάχη για την παραπέρα ενίσχυση της οργάνωσης των αγροτοκτηνοτρόφων...

Ολα τα ξέρουν βέβαια τα κυβερνητικά επιτελεία, γι' αυτό και πιπιλάνε τα «χαρτάκια» τους, για να συκοφαντούν τον αγώνα των αγροτών, συνολικά τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις. Οπως όμως επιβεβαιώνει και η τρέχουσα πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση, απάντηση στην προκλητική προπαγάνδα τους δίνει η ενίσχυση των αγώνων, της έμπρακτης αλληλεγγύης των εργαζομένων και του λαού!


Γ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ