Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10523

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Συντονισμένη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους του λιμανιού

Συντονισμένη επίθεση έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, για να «σπάσουν» τον απεργιακό αγώνα που δίνουν καθολικά οι εργαζόμενοι του λιμανιού.


ΣΕΛ.  9
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Κοινή πάλη ενάντια στην πολιτική των μονοπωλίων

Η φωνή του αυτοαπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορου ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική που τον στέλνει στο περιθώριο, υψώθηκε δυνατά χτες στην παναττική συγκέντρωση.


ΣΕΛ.  20

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ που αργά ή γρήγορα θα γίνει πραγματικότητα

Αλέκα Παπαρήγα: Η ανατροπή δεν είναι οριστική και αμετάκλητη. Η ροή της Ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει. Αν νομίζουν αυτοί που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο ότι οι λαοί θα συμφιλιωθούν με την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα, πέφτουν έξω. Αργά ή γρήγορα θα σηκωθούν ακόμα ψηλότερα απ' ό,τι έγινε στον 20ό αιώνα

Associated Press

Τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους για την υπόθεση του Σοσιαλισμού, τίμησε χτες το ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, δίνοντας απάντηση στις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο, όπου πανηγύριζαν οι ιμπεριαλιστές για την ανατροπή του Σοσιαλισμού, γιορτάζοντας την πτώση του Τείχους. Αλλά η ανατροπή δεν είναι οριστική και αμετάκλητη. Η ροή της Ιστορίας δεν μπορεί να σταματήσει. Αργά ή γρήγορα η επικαιρότητα του Σοσιαλισμού θα γίνει πραγματικότητα. Υπερασπίζουμε τα μεγάλα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, τις κατακτήσεις του που ωφέλησαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κανείς δεν μπορεί να παραγράψει το γεγονός ότι η ανατροπή του Σοσιαλισμού οδήγησε τον ιμπεριαλισμό σε ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα εναντίον των λαών. Το ΚΚΕ είχε το θάρρος και την τόλμη να βαθύνει και να αναδείξει τις αιτίες που οδήγησαν στην καπιταλιστική παλινόρθωση, αντλώντας διδάγματα από τις αρνητικές εμπειρίες. Υπερασπιζόμαστε το Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από την πάλη για το Σοσιαλισμό και στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3,    12  -  14

ΡΩΣΙΑ
Τιμήθηκε η 92η επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης

Στις 7 Νοέμβρη σε εκατοντάδες πόλεις της Ρωσίας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες προς τιμήν της 92ης επετείου της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Οι εκδηλώσεις που οργάνωσαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ρωσίας σε κάθε γωνιά της χώρας, δεν είχαν απλώς εορταστικό, αλλά αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα, προβάλλοντας αιτήματα πάλης και τη σοσιαλιστική διέξοδο.


ΣΕΛ.  17

Το μήνυμα να φτάσει παντού!

Αναγνώστες της εφημερίδας μάς έστειλαν χτες, μέσω κινητού τηλεφώνου, το παρακάτω μήνυμα: «Το τείχος του Βερολίνου έπεσε για να σηκώσει ο καπιταλισμός χιλιάδες τείχη απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα». Είναι ένα μήνυμα, που από το κινητό τηλέφωνο του καθενός μας μπορεί και πρέπει να διαδοθεί παντού. Σε φίλους και συγγενείς, συντρόφους και συναγωνιστές, συναδέλφους και γείτονες. Με κάθε μέσο, μαζικά και αποφασιστικά, να πάρει απάντηση η προσπάθεια εκείνων που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και να ξαναγράψουν την Ιστορία στα μέτρα των ιμπεριαλιστών.



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - Χ. ΚΛΙΝΤΟΝ
«Εύσημα» των ΗΠΑ επικίνδυνα για το λαό

ΣΕΛ.  11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ «STAGE»
Νέα απεργία την Πέμπτη

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Χωρίς αμφισβήτηση τα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ