Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11643

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εμπαιγμός και παγωνιά και το φετινό χειμώνα για τα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  7
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αύριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  11

ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ μπροστά στον πόλεμο στη Συρία

ΚΚΕ: Οξύνονται οι ανταγωνισμοί για το ποια χώρα, ποιο κέντρο, ποιο τμήμα του κεφαλαίου θα βγει πιο κερδισμένο και όταν αυτοί οι ανταγωνισμοί δε λύνονται με άλλα μέσα, έρχεται ο πόλεμος, με θύματα πάντα τους λαούς

Ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, οξύνονται οι αντιθέσεις στην περιοχή, με τη Ρωσία να αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία, δηλώνοντας την ικανότητα να «αντιδράσει στην εξελισσόμενη κατάσταση στην περιοχή». Ανάλογο είναι το κλίμα και στη Σύνοδο του «G20». Οπου οι αντιθέσεις τους για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης και τη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία αποκαλύπτουν ότι κρίση, αντιλαϊκά μέτρα και ιμπεριαλιστικός πόλεμος πάνε χέρι χέρι. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας. Η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα, για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, εντάσσεται στον αγώνα για την εργατική, λαϊκή εξουσία, με τον πλούτο λαϊκή ιδιοκτησία και αποδέσμευση από όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Ετσι θα οικοδομούνται διακρατικές σχέσεις αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας υπέρ των λαών.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόρφωση στις 10 Σεπτέμβρη

Να μπουν φραγμός στους νέους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται στη μόρφωση καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, μέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  12

Να σε κάψω Γιάννη...

Εμπαίζει το λαό η κυβέρνηση με υποσχέσεις για «χαλάρωση» των εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων βάσει των οποίων θα δίνεται το επίδομα θέρμανσης, που και αυτό είναι κοροϊδία, ώστε να το πάρουν περισσότεροι τάχα δικαιούχοι. Και αυτό όταν ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης παραμένουν ακλόνητοι, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», ενώ πέρυσι 8 στα 10 σπίτια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δεκέμβρη του 2012, δεν αγόρασαν πετρέλαιο λόγω υψηλού κόστους. Πώς να αγοράσουν άλλωστε οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι, η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων που έχουν συντάξεις πείνας, οι μισθωτοί των 400 και 500 ευρώ; Η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης θυμίζει τη λαϊκή ρήση «Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι»... Αφού πρώτα πάγωσε τα σπίτια χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, εκτοξεύοντας τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με τους φόρους, υπόσχεται τώρα ότι θα αυξήσει αυτούς που δικαιούνται τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης. Φτάνει πια με την κοροϊδία στο λαό που υποφέρει. Να καταργηθεί τώρα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Φθηνή θέρμανση για όλους. Μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλοαμειβόμενους και τις οικογένειές τους.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Συντονίζονται κόντρα στη μείωση μισθών

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ
«Οχι» στη συρρίκνωση των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ

ΣΕΛ.  24
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ - ΣΕΒ
Αξιώνουν μέτρα μεγαλύτερης στήριξης

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΕΒΕ
Η μείωση μισθών εξυπηρετεί τους μεγαλεμπόρους

ΣΕΛ.  10
ΚΝΕ
Κορυφώνεται το Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις

ΣΕΛ.  9   -   13
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Πρόταση διαιώνισης της εκμετάλλευσης

ΣΕΛ.  11
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ανακαλύπτει... ανακοπή της ανεργίας

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις αποτελούν στάχτη στα μάτια των ανέργων, τη στιγμή που ο αριθμός τους αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέες απολύσεις, ενώ οι όποιες νέες θέσεις εργασίας είναι σε μεγάλο ποσοστό εποχικές, κακοπληρωμένες και σε μεγάλο βαθμό μερικής απασχόλησης.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ