Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11001

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στην γκιλοτίνα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

ΣΕΛ.  14
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Παλαιστινιακό

ΣΕΛ.  3

Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ Πλατιά συζήτηση με τους εργάτες παντού

Συζητάμε εργαζόμενο τον εργαζόμενο σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις συνοικίες, στα Διοικητικά Συμβούλια, στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, για τα συμπεράσματα από τους αγώνες και τη συνέχεια

  • Οργάνωση στους τόπους δουλειάς. Κανένας εργαζόμενος έξω από το σωματείο. Ολοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο. Συνδικάτα και διοικήσεις δοκιμασμένες και όχι συμβιβασμένες και υποταγμένες στις κυβερνήσεις και στην εργοδοσία. Συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας. Ολοι μαζί! Εδώ βρίσκεται η δύναμη!
  • Σύγκρουση με τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλεμπόρους, την ΕΕ και τα κόμματά της, μ' όλους αυτούς που κλέβουν τη ζωή από εμάς και τα παιδιά μας. Κίνημα ταξικό, οργανωμένο, πειθαρχημένο, αποφασισμένο να φτάσει μέχρι το τέλος, μέχρι να έρθει ο λαός στην εξουσία. Αυτό είναι το μήνυμα της 48ωρης απεργίας. Αγώνας τώρα, για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα. Αγώνας που να φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Κοινός ο εχθρός, κοινός και ο αγώνας

Με μεγάλη επιτυχία, πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου, πολιτικά συμπεράσματα για την αναμφισβήτητη ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων, που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του Κόμματος, στο πάρκο «Φιξ» στα Πατήσια.


ΣΕΛ.  20  -  21

Ποια ανάπτυξη;

Κάποιοι αστοί δημοσιολόγοι και οικονομολόγοι ανακάλυψαν «μειωμένη εθνική κυριαρχία» της Ελλάδας, επειδή ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Ζ. Κ. Γιούνγκερ, έκανε ανάλογη δήλωση. Είναι οι ίδιοι που αποδίδουν την αιτία της κρίσης στο χρέος. Θεωρούν τη στρατηγική κεφαλαίου, ΕΕ, αστικών κομμάτων για την αντιμετώπισή του με τα φρικτά αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, ως επιβολή της ΕΕ, της Γερμανίας, μιλώντας για υποτέλεια της κυβέρνησης. Λένε ότι διέξοδος για το λαό είναι η κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας για να υπάρξει αυτοδύναμη ανάπτυξη. Τι συγκαλύπτουν; Οτι το πρόβλημα είναι η κρίση που την οξύνει το χρέος. Και τα δύο τα γέννησε η υπερκερδοφορία του κεφαλαίου. Μνημόνια και «μεσοπρόθεσμα» εφαρμόζονται όχι για την αντιμετώπιση του χρέους, αλλά για τη σωτηρία του κεφαλαίου από την κρίση, φτηναίνοντας τους εργάτες, ιδιωτικοποιώντας κρατική περιουσία. Συγκαλύπτουν ότι έχουμε μονοπωλιακό καπιταλισμό, εξουσία του κεφαλαίου, συμμετοχή της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή καπιταλιστική αγορά από υποδεέστερη θέση λόγω ανισομετρίας, άρα και αντιδημοκρατικό καθεστώς και εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, ώστε να κερδοφορεί το κεφάλαιο. Τα λαϊκά προβλήματα δε θα λυθούν με καπιταλιστική ανάπτυξη, ούτε επειδή θα «εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία και η δημοκρατία» με δεδομένη την εξουσία των μονοπωλίων. Αν δεν ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου, ο λαός δεν μπορεί να αποφασίζει για ανάπτυξη σε όφελός του. Η αυτοδύναμη ανάπτυξη της χώρας και η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μπορούν να επιτευχθούν μόνο από μια λαϊκή εξουσία που θα μετατρέψει τα μονοπώλια σε λαϊκή περιουσία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.



ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΙΣΙΟ
Αντιδραστικός για την Ανώτατη Εκπαίδευση

ΣΕΛ.  16  -  17
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ
Τοκετός με φωτισμό κινητών τηλεφώνων

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Υποκρισία για τα κυριαρχικά δικαιώματα

ΣΕΛ.  7
ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
Διακινούν επικίνδυνα τρόφιμα

ΣΕΛ.  32
ΚΚΕ
Η εκτόνωση βολεύει το σύστημα

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του, για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του. Οι διάφορες ομάδες, εθνικιστικές, ακροδεξιές και άλλες, που πρωτοστατούν ή συμμετέχουν εκμεταλλευόμενες την αυθόρμητη αγανάκτηση, κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε μορφές εκτόνωσης, που αξιοποιούνται πολύμορφα από το σύστημα. Ο στόχος είναι να εμποδιστεί η ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων, να αποτραπεί η συνάντηση της λαϊκής οργής και αγανάκτησης, με το οργανωμένο, ταξικό και εργατικό κίνημα.


ΣΕΛ.  12

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ