Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Ιούλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11316

Στάση πληρωμών στα επιδόματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9.30 π.μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Καλούν ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ και η ΣΕΑΑΝ.


ΣΕΛ.  9
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Βρώμικη επίθεση κατά των απεργών χαλυβουργών
  • Συνεχίζουν την απεργία οι χαλυβουργοί, εντείνεται η ταξική αλληλεγγύη
  • Στην «ποδιά» του Μάνεση ο κρατικός μηχανισμός

ΣΕΛ.  7,    10  -  11

ΑΚΡΩΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων

Για την αντιμετώπιση της βαθιάς φτώχειας, της εξαθλίωσης μεγάλου αριθμού λαϊκών οικογενειών

MotionTeam

Το ΚΚΕ υποστηρίζει σταθερά πως η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι δεν ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση και το χρέος. Συνεπώς, συνιστά πρόκληση κατά του λαού η επιβολή της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση, για τη διαχείριση της κρίσης και του χρέους υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Το KKE έχει ήδη καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και των σχετικών εφαρμοστικών νόμων και θα επιμείνει στην έγκαιρη συζήτησή της στη Βουλή ώστε ολοκληρωμένα να θέσουμε τις θέσεις του Κόμματός μας. Με την Ερώτηση στον κ. Πρωθυπουργό θέτουμε ορισμένα άκρως επείγοντα ζητήματα για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων.


ΣΕΛ.  3

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κόντρα στη μείωση των εφάπαξ και στη φοροληστεία

Συγκέντρωση χτες στην Ομόνοια κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας στο Δημόσιο και πορεία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπου υποβλήθηκε σχετικό υπόμνημα για τα δάνεια.


ΣΕΛ.  13

Προσφορά

Ο Π. Μ. και η Μ. Ρ., που παντρεύτηκαν πρόσφατα, προσφέρουν 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, από τα χρήματα που πήραν σαν δώρο γάμου.


Εχθρός των εργατών

«Δείξαμε στο προαύλιο της "Χαλυβουργίας" ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Μια ομάδα συνδικαλιστών είχε αποκλείσει ένα εργοστάσιο επί επτά μήνες, εμποδίζοντας όσους ήθελαν να πιάσουν δουλειά και οδηγώντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζομένους. Το εργοστάσιο πήγαινε για κλείσιμο. Αυτό το σταματήσαμε», ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα χτες ο πρωθυπουργός που παρουσίασε την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών ως ενέργεια για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία... Με το τσάκισμα κάθε διεκδίκησης, κάθε αγώνα θέλουν να δείξουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι τους εξασφαλίζουν, σε συνδυασμό με τους πάμφθηνους και υποταγμένους εργαζόμενους για να τους υπερεκμεταλλεύονται και να κερδοφορούν. Και ανάγουν σε εχθρούς του δικαιώματος στην εργασία τους τους πρωτοπόρους για την εξασφάλισή του εργάτες. Αλλά εχθρός των εργαζομένων είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του και όχι οι απεργοί χαλυβουργοί - θύματα του καπιταλιστικού κέρδους και της βάρβαρης πολιτικής που το υπηρετεί. Το δικαίωμα στην εργασία το έχουν όλοι οι άνεργοι, όπως και οι απολυμένοι από τον Μάνεση, για τους οποίους ο Αντ. Σαμαράς όχι μόνο δεν είπε λέξη, αλλά τους κατέταξε και στους υπεύθυνους για την ανεργία!



Αμεση κρατική χρηματοδότηση του Ασύλου Ανιάτων

ΣΕΛ.  9
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Υπέγραψε Σύμβαση σφαγής των μισθών

ΣΕΛ.  12
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Φοροληστεία ΕΒΕ με την «περαίωση»

ΣΕΛ.  16
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Αύριο στις 7.30 μ.μ. στην ΕΤΜΑ η εκδήλωση

ΣΕΛ.  21
ΠΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ
Μέτωπο ενάντια στην πώληση της ΑΤΕ

Σε οργανωμένο αγώνα καλούν από κοινού η Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Συστήματος του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η ΠΑΣΕΒΕ τους εργαζόμενους στην ΑΤΕ και στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τους αγρότες και όλο το λαό, για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και η πώληση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης - ΣΕΚΑΠ - «ΔΩΔΩΝΗ».


ΣΕΛ.  17
Αντιλαϊκές συγχωνεύσεις - καταργήσεις φορέων Δημοσίου

ΣΕΛ.  13

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ