Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11007

ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ
Ανταγωνισμοί για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία»

Τα διάφορα σενάρια διαχείρισης του κρατικού χρέους της Ελλάδας, βρέθηκαν χτες στο επίκεντρο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ζώνης του ευρώ, υπό τη σκιά της εξάπλωσης της κρίσης.


ΣΕΛ.  13
Τραγωδία από έκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο

Eurokinissi

  • Δώδεκα νεκροί και εξήντα δύο τραυματίες
  • Η Κυπριακή Δημοκρατία κήρυξε τριήμερο πένθος
  • Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του ΑΚΕΛ
  • Τηλεφωνική επικοινωνία της Αλέκας Παπαρήγα με τον Δημήτρη Χριστόφια

ΣΕΛ.  15

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ στα χνάρια των ηρώων του λαού και του ΚΚΕ στη Ρούμελη
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Μελετάμε την Ιστορία μας για να μπορούμε να «πολεμάμε και να τραγουδάμε», να ανοίγουμε δρόμους προς τα εμπρός αποφασιστικά, στέρεα, ολοκληρωμένα
  • Θοδωρής Χιώνης: Μόνη μας φιλοδοξία είναι κι εμείς να περπατήσουμε αταλάντευτα μέχρι το τέλος του δρόμου

Χιλιάδες νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, από το κάμπινγκ στα Καμένα Βούρλα με αθλητικές, πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες, πορεύτηκαν στα αγωνιστικά μονοπάτια των ηρώων του λαού μας, του ΚΚΕ, από τα χρόνια της Αντίστασης του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, τα ηρωικά χρόνια του ΔΣΕ και του αρχηγείου Ρούμελης με ηγέτες τον καπετάν Διαμαντή (Γ. Αλεξάνδρου) και τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαο Φλωράκη). Κορυφαία στιγμή η επιβλητική συγκέντρωση στην πλατεία Αθ. Διάκου, όπου μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, όπου τοποθέτησαν τιμητική πλακέτα για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές και αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, μίλησε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.


ΣΕΛ.  7  -  11

Προσφορές

-- Ο Τριαντάφυλλος Γεροζήσης προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

-- Ο Αγγελος και η Φώφη Ρεμπή πρόσφεραν 1.000 ευρώ στο Κόμμα.


Οι κατάλληλοι

Η κυβέρνηση με τη συμφωνία ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., φροντίζει, να αντισταθμίζεται η χασούρα κεφαλαίου από την κρίση. Με τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και γης κρατικής ιδιοκτησίας δίνουν επενδυτική διέξοδο στα αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια που, λόγω κρίσης, δεν επενδύονται και προχωράει γοργά στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος, όπως αποδεικνύεται με το διορισμό της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων. Βρήκε, δε, τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη δουλειά και τους τοποθέτησε μαζί με ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ, για να διευθύνουν τη λεηλασία και τη μοιρασιά του εναπομείναντα δημόσιου πλούτου υπέρ των πιστωτών, με απολύσεις και χωρίς καν τον τυπικό κοινοβουλευτικό έλεγχο. Είναι φανερό γιατί η ανοιχτή συναίνεσή τους προχωρά μαζί με το θράσος τους.



ΚΚΕ - ΚΟΜΜΑ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα σε αλληλεγγύη

Το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης μαζί με το ΚΚΕ, καλούν την εργατική τάξη και τους λαούς της περιοχής μας να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και για τη δημιουργία ενός κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, βιώσιμου, στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


ΣΕΛ.  3
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Κινητοποίηση στις 21 Ιούλη για τα ΒΑΕ

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα για την προστασία των δασών

ΣΕΛ.  32
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δωρεάν σπουδές για τους μετανάστες

ΣΕΛ.  21
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Την Πέμπτη διαμαρτυρία για τις αδειοδοτήσεις

ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ