Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11638

«Επί τάπητος» η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης
  • Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ.
  • Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Ελληνα πρωθυπουργό.
  • Συναντήσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα με τους πρέσβεις Ιράν και Κούβας.
  • Πυκνώνουν οι αντιδράσεις συνδικάτων και άλλων φορέων.
  • Στρατιώτες υπογράφουν κείμενο ενάντια στον πόλεμο και στη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΕΛ.  2  -  4

ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών

ΚΚΕ: Ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές μορφωτικές ανάγκες είναι να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία. Να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία, που μπορεί να δώσει τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο: Δωδεκάχρονο ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και υποχρεωτικό σχολείο. Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά από αυτό. Εξασφαλισμένη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Αμεσα να οργανωθεί η πάλη κατά του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου διεκδικώντας:

  • Οι εξετάσεις στο σχολείο να έχουν μόνο ενδοσχολικό προαγωγικό χαρακτήρα. Οχι στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις.
  • Πανελλαδικές εισαγωγικές εξετάσεις αποκλειστικά με την ευθύνη του κράτους και όχι των πανεπιστημίων. Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης και επανάληψης. Κατοχύρωση βαθμολογίας, ιδιαίτερη μέριμνα για τους εργαζόμενους μαθητές, τα παιδιά ειδικών κατηγοριών (ΑμΕΑ, μειονότητα, μετανάστες, κ/λπ.).
  • Αποδέσμευση του προγράμματος και της λειτουργίας του Λυκείου από τη διαδικασία επιλογής για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Κατάργηση κάθε διαχωρισμού και πρόωρου προσανατολισμού (Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, κατευθύνσεις κ.λπ.).
  • Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα. Καμία πιστοποίηση, κατάργηση του έτους μαθητείας. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στο πρόγραμμα σπουδών.
  • Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Ενα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

ΣΕΛ.  13

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία του

Στη μάχη για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους, έχουν μπει οι ταξικές δυνάμεις και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις.


ΣΕΛ.  11

Κυνική προπαγάνδα

Εάν με τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η πολεμική αντιπαράθεση γενικευτεί στην περιοχή, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές για το λαό μας, τους άλλους λαούς. Λένε ότι οι εργαζόμενοι θα βγουν ωφελημένοι, π.χ., από τον τουρισμό, επειδή οι τουρίστες λόγω του πολέμου δεν θα πάνε φέτος και του χρόνου στη Μέση Ανατολή. Κανένας να μην παρασυρθεί απ' αυτή τη μαύρη προπαγάνδα. Η εργατική τάξη πάντα είχε ηθική και αλληλεγγύη. Δεν είναι δική της αντίληψη το «ο θάνατός σου η ζωή μου». Δεν περιμένει να βγει ωφελημένη από τη δυστυχία και τις τραγωδίες άλλων λαών. Αυτές οι κυνικές τοποθετήσεις χαρακτηρίζουν τους αστούς και τα φερέφωνά τους. Πρέπει να απορριφθούν, να καταδικαστούν, να μην επιτραπεί να δηλητηριάσουν την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα. Πέρα από όλα τα άλλα, αποτελεί μεγάλη ανοησία να θεωρούν οι εργαζόμενοι ότι θα βγουν ωφελημένοι όταν το σπίτι του διπλανού τους καίγεται. Να μην ξεχνά κανένας ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η σειρά του, όσο δεν χτυπιούνται και δεν αντιμετωπίζονται οι αιτίες που γεννούν τον πόλεμο. Οι θεωρίες και τα επιχειρήματα της αστικής τάξης, ότι «πρέπει να συμμετάσχουμε, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις, γιατί χρειαζόμαστε συμμάχους», ότι «συμμετέχοντας κερδίζουμε "πόντους" στα λεγόμενα εθνικά θέματα», αφορούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Δεν αφορούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο λαός έχει συμφέρον από τη συμμαχία και τη συνεργασία με τους λαούς των άλλων χωρών ενάντια στην αστική τάξη της κάθε χώρας, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.



ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις και στάση εργασίας

ΣΕΛ.  10
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Απόφαση για 48ωρη απεργία 18 και 19 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  10
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΕ ΙΟΝΙΟ
Τους παραδίδουν στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  5
ΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Η αμέριστη συμπαράσταση στους πληγέντες της μεγάλης πυρκαγιάς στη Λιβαδειά, η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αποζημίωση των πληγέντων και η ανάγκη για αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που υπέστησαν ζημιές τονίζονται στην ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Λιβαδειάς του ΚΚΕ με αφορμή την πυρκαγιά στην περιοχή.


ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - COSCO
Στην τελική ευθεία η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΕΒΕ
Σύσκεψη την ερχόμενη Τετάρτη

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ