Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9715

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στο Μινσκ της Λευκορωσίας η Διεθνής Συνάντηση του 2007

Η Ομάδα Εργασίας που συνεδρίασε το Σάββατο αποφάσισε η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων του 2007 να γίνει στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 4 και 5 του Νοέμβρη με θέμα: «90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό».


ΣΕΛ.  3

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ο αγώνας για την Παιδεία

Οι καλύτεροι επιστήμονες μπορούν να βγουν από την εργατική τάξη γιατί δε θα βλέπουν την επιστήμη σαν αυτοσκοπό, αλλά ως μέσο για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων

Τα ζητήματα της Παιδείας, ως αναπόσπαστο μέρος της δράσης και του ενδιαφέροντος όλων των εργαζομένων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών και των νέων, ανέδειξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το βράδυ στον Πειραιά. Τονίζοντας ότι «αν δε βάλουμε μπροστά το ερώτημα "τι Παιδεία θέλουμε", οι αγώνες δε θα έχουν αποτέλεσμα», εξήγησε ότι οι σημερινές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία πέρα από αντιδραστικές είναι απόλυτα αναγκαίες και επιτακτικές για την κερδοφορία του κεφαλαίου. «Ο καπιταλισμός σήμερα δεν έχει συμφέρον να δώσει ολόπλευρη μόρφωση. Χρειάζεται λιγότερους επιστήμονες υψηλής ειδίκευσης και να αυξήσει τον αριθμό αυτών που ακολουθούν την επαγγελματική κατάρτιση, να αυξήσει μια ευκίνητη εργατική μάζα συνεχώς καταρτιζόμενη». Και σημείωσε ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο η ταλαιπωρημένη τάξη, αλλά είναι η τάξη εκείνη από την οποία μπορεί να ανθίζει ό,τι καλύτερο και θετικό υπάρχει στην κοινωνία.


ΣΕΛ.  7

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Με δύναμη συνεχίζουν τον αγώνα

Συνεχίζουν. Με την ίδια δύναμη όπως στην αρχή. Φοιτητές και σπουδαστές εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα προωθούμενα μέτρα ιδιωτικοποίησης της Παιδείας.

Ολοήμερη αγωνιστική δραστηριότητα είχαν χτες φοιτητές και σπουδαστές που μετέτρεψαν τα Προπύλαια σε κέντρο ενημέρωσης του λαού και της νεολαίας. Με πανό, εξορμήσεις, συναυλίες, καθιστική διαμαρτυρία, συμβολικό κάψιμο του σχεδίου νόμου έξω από τη Βουλή.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο - πλαίσιο, στην αναθεώρηση του άρθρου 16, σε όλα τα αντιδραστικά μέτρα που προωθούν ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Με πολύμορφες καθημερινές κινητοποιήσεις και νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη στην Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγρια λιτότητα στην Υγεία

Η «νέα αρχιτεκτονική για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας» που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας διαπνέεται από τη λογική της άγριας λιτότητας. Να ενταθεί η πάλη για αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Πρωτιά και ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις

ΣΕΛ.  13
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σε σταθερή αγωνιστική τροχιά

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, που θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.


ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αθλια συμπαιγνία

Αθλια συμπαιγνία με την από κοινού απόφαση των ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης» για νέα αναβολή της συνεδρίασης για τη συγκρότηση προεδρείου.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ