Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Ιούνη 1999

"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Μάχη των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα

Ενώ οι εργαζόμενοι της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" αρχίζουν αύριο, με την πρώτη απεργιακή κινητοποίησή τους, τη μάχη για να μην περάσει η νεοαποικιακή συμφωνία, που υπέγραψε η κυβέρνηση, η Επιτροπή Σωτηρίας του Εθνικού Αερομεταφορέα δηλώνει, με ανοιχτή επιστολή της στην εταιρία "Σπίντγουιν", αποφασισμένη να μην επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και 40 μέλη του ΠΑΣΟΚ - συνδικαλιστές της ΟΑ και των θυγατρικών της καταγγέλλουν, με επιστολή τους προς τους Κ. Σημίτη και Κ. Σκανδαλίδη, την πολιτική των συναρμόδιων υπουργείων


ΣΕΛ.  18   -   19

ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙ' ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΣΑΛΑΝ
ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ
η επίθεση στους λαούς της περιοχής

Η υπόθεση Οτσαλάν αξιοποιείται για να περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, σημειώνει το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να μην υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ, για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας"

Σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδίκασε χτες το τουρκικό δικαστήριο τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η απόφαση προκάλεσε τις αγωνιστικές αντιδράσεις Κούρδων σε πολλές πρωτεύουσες χωρών της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Αθήνα, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης και οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασαν την "ελπίδα", να μην εκτελεστεί ο ηγέτης των Κούρδων, αποφεύγοντας επιμελώς, όμως, να θίξουν την ουσία του προβλήματος.

Η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, δε στρέφεται μόνο εναντίον ενός προσώπου. Στρέφεται, πρώτα απ' όλα, κατά του κουρδικού λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής, που βρίσκονται στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων. Υπογραμμίζει, επίσης, πως η υπόθεση Οτσαλάν αξιοποιείται για να περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και καλεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να μην υπογράψει τη συμφωνία συνεργασίας με τις ΗΠΑ, για την "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας".

Η θανατική καταδίκη του ηγέτη του ΡΚΚ έχει και την υπογραφή της κυβέρνησης του Σημίτη, που, υπηρετώντας με σπουδή τις επιθυμίες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, συμμετείχε στην παράδοση του Α. Οτσαλάν στα χέρια του καθεστώτος της Αγκυρας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  12   -   13

ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχίζονται οι καταδίκες αγροτών

Η προχτεσινή καταδίκη πέντε αγροτών σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή, παρά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή, που έγινε προεκλογικά στις 3 Ιούνη 1999, για παύση των διώξεων, συνιστά σοβαρότατο ολίσθημα στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, ενάντια στον εχθρό - λαό, σημειώνει η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, σχετικά με την απαράδεκτη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας και υπογραμμίζει: "Οι πολιτικοί και μαζικοί αγώνες του λαού δεν είναι υπόθεση των δικαστών, για να κρίνουν εάν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Αυτό το δικαίωμα του λαού κατακτήθηκε στους δρόμους, μέσα από σκληρούς και, πολλές φορές, αιματηρούς αγώνες και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το θέσει υπό αμφισβήτηση".


ΣΕΛ.  17


ΔΝΤ
Να μειωθούν οι μισθοί των νέων εργαζομένων!

Σχέδιο συνεχούς επιτήρησης της οικονομίας και εκπόνησης εντολών προς τις κυβερνήσεις, με ορίζοντα τα επόμενα 50 χρόνια, καταστρώνει το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή αξιώνει αποφασιστική συνέχιση της λιτότητας, μείωση των μισθών των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών μέτρων και της πολιτικής αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων.


ΣΕΛ.  23
ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία"

"Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια"! Με αυτό το σύνθημα οι Πειραιώτες αντιιμπεριαλιστές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία Κοραή ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της "Παμπειραϊκής Επιτροπής κατά του πολέμου", ενώ, την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, κομμουνιστές και αγωνιστές της ειρήνης, έστησαν και πάλι μπλόκο στις φάλαγγες του θανάτου, έξω από τις πύλες του λιμανιού της πόλης.


ΣΕΛ.  11,    14   -   15
Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ στις πρόσφατες ευρωεκλογές και η ενίσχυσή του με έναν ακόμη ευρωβουλευτή ήταν αποτέλεσμα της συνεπούς αγωνιστικής στάσης του Κόμματος πάνω στα καίρια προβλήματα της χώρας, δηλώνουν παράγοντες της δημόσιας ζωής της χώρας, που πήραν μέρος στο προχτεσινό, αλλιώτικο, αλλά όμορφο γλέντι, που διοργάνωσε η ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό


ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΕΣ, όπως Κομισιόν...

Ανάμεσα σε κορόνες πρωτόγονου αντικομμουνισμού και, κυρίως, όρκους πίστης στην ταξική συνεργασία, στην ΟΝΕ και στη νέα τάξη πραγμάτων ξεκίνησαν χτες, στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ)


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ