Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9626

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
Συντριπτική καταδίκη του αμερικανικού αποκλεισμού στην Κούβα

Τις 183 έφτασαν οι χώρες - μέλη του ΟΗΕ, που ψήφισαν χτες υπέρ της άρσης του οικονομικού και εμπορικού αποκλεισμού, που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στο Νησί της Επανάστασης, 4 κατά και 1 αποχή. Απορρίφθηκαν και οι αμερικανικές μεθοδεύσεις που προωθήθηκαν, μέσω τροπολογίας της Αυστραλίας στο ψήφισμα, που κατέθεσε η Κούβα.


ΣΕΛ.  16

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Στις 11.00 στην Ομόνοια οι μαθητές, στις 11.30 στα Χαυτεία οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ

Διαρκής και επίμονος θα είναι ο αγώνας για την Παιδεία των σύγχρονων πραγματικών λαϊκών αναγκών, όσο η πολιτική της κυβέρνησης - με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ - επιχειρεί με κάθε τρόπο την προσαρμογή στις επιθυμίες του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές, οι μαθητές που δηλώνουν πως θα συνεχίσουν πολύμορφα τον αγώνα για την Παιδεία που τους αξίζει, οι δάσκαλοι που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, οι καθηγητές και εργαζόμενοι στο δημόσιο που συμμετέχουν με στάσεις εργασίας.

Στο μεταξύ, όσο φουντώνει η αγανάκτηση για την επίθεση στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, αυξάνονται και τα κρούσματα αυταρχισμού και υπονόμευσης των αγώνων. Χτεσινό παράδειγμα η απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης που αμφισβητεί το δικαίωμα των σπουδαστών να αποφασίζουν τις μορφές του αγώνα τους και - στο πνεύμα του καλού μάνατζερ - απειλεί με κλείσιμο σε περίπτωση κατάληψης.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
«Αδικα καρτεράτε να λυγίσουμε..!»

«Αδικα καρτεράτε για να λυγίσουμε, το δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουμε», βροντοφώναξαν χτες χιλιάδες συνταξιούχοι, που πραγματοποίησαν μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Λάρισα. Οι διαδηλωτές κατάγγειλαν την πολιτική των γαλάζιων και πράσινων κυβερνήσεων, που καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων στη φτώχεια και την εξαθλίωση και απαίτησαν 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη, πάταξη της ακρίβειας, δωρεάν φάρμακα, βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επίδομα θέρμανσης.


ΣΕΛ.  8


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Τέλος για τον Ντ. Ράμσφελντ

Ο Ντ. Ράμσφελντ είναι το πρώτο «θύμα» της νίκης των Δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ και της αναζήτησης νέων «ισορροπιών» στο δικομματικό πολιτικό σκηνικό.


ΣΕΛ.  19
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
«Δρεπάνι» που ξεκληρίζει η νέα ΚΑΠ!

Δραματική είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, κυρίως λόγω της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες.


ΣΕΛ.  22
ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Τσουχτερές αυξήσεις μέχρι 50%!

Αυξήσεις μέχρι 50% σε εκατοντάδες φάρμακα ευρέως διαδεδομένα, περιλαμβάνονται στο δελτίο τιμών φαρμάκων που πρόκειται να δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.


ΣΕΛ.  21
ΘΡΑΚΗ
Αμερικανικό «παιχνίδι» με τη μειονότητα

Η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «επισημοποιώντας» το αμερικανικό «παιχνίδι» στην περιοχή.


ΣΕΛ.  11
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμιά ανοχή στα ψευτοδιλήμματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σχετικά με την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ με θέμα τον εργάσιμο χρόνο


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ