Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11646

ΣΥΡΙΑ
Νέα δεδομένα στο πεδίο των ενδο-ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων
  • Πλήρη κάλυψη στα προσχήματα της επίθεσης έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης
  • Σχεδιάζουν πιθανή εμπλοκή του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου
  • Διαμαρτυρία της ΕΕΔΥΕ στη γαλλική πρεσβεία
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατευμένων

ΣΕΛ.  10  -  11

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

  • Αθήνα στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.
  • Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα του Βενιζέλου στις 6.30 μ.μ.
  • Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις
  • Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή
  • Πενθήμερες απεργίες αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί

ΣΕΛ.  2   -   3

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μήνυμα αισιοδοξίας και προσκλητήριο αντεπίθεσης

Μήνυμα ταξικής αισιοδοξίας και συνάμα προσκλητήριο ταξικής αντεπίθεσης, έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι της δουλειάς, των θρανίων και των αμφιθεάτρων, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από τη Θεσσαλονίκη και τους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, που το Σάββατο συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  13

Σκύλλα και Χάρυβδη

Το «πρωτογενές πλεόνασμα» που αναμασά η κυβέρνηση, αλλά και ο στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης με νέο «κούρεμα» που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης. Το «πρωτογενές πλεόνασμα» δε θα φέρει καλύτερες μέρες για το λαό, αφού για να επιτευχθεί απαιτείται σφαγή των δαπανών κοινωνικής πολιτικής, που οδηγεί σε άθλια κατάσταση την Υγεία και την Εκπαίδευση, σε μισθούς και σε συντάξεις πείνας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στα εφιαλτικά ύψη της ανεργίας. Ο στόχος για «κούρεμα και επαναδιαπραγμάτευση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να πληρώσει ο λαός ένα μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται, ούτε ωφελήθηκε απ' τη δημιουργία του. Αλλωστε, για «κούρεμα» μιλούν το ΔΝΤ, οι ΗΠΑ, ο ΣΕΒ, για να υπάρξει κρατικό χρήμα που θα δοθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους για επενδύσεις. Ενώ με μια σχετική χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και τόνωση της ζήτησης θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σε κάθε περίπτωση, είτε με τις συνταγές της κυβέρνησης, είτε με τις συνταγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επόμενη μέρα για το λαό θα είναι μια από τα ίδια. Αλλωστε, και οι δύο αστικές πολιτικές διαχείρισης της κρίσης επιμένουν στην επιτάχυνση και ολοκλήρωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην Ελλάδα. Η φιλολαϊκή διέξοδος απ' τη βαθιά καπιταλιστική κρίση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.



ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛ. ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Βαριά λαϊκή φοροληστεία

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Ερώτηση στη Βουλή για ΕΑΣ - ΕΛΒΟ

ΣΕΛ.  15
720 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συντάξεις κάτω από 500 ευρώ

ΣΕΛ.  12
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι

ΣΕΛ.  24
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ο λαός να σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις

ΣΕΛ.  6   -   7
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ολοι στη 48ωρη απεργία στο Δημόσιο

ΣΕΛ.  13
39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεράκι και φαντασία σε κάθε πόλη

Νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, άνθρωποι κάθε ηλικίας δίνουν το «παρών» απ' άκρη σε άκρη της Ελλάδας στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Με πολύ μεράκι και φαντασία κάθε πόλη αφήνει το δικό της στίγμα στις εκδηλώσεις, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι οι κομμουνιστές θα είναι πάντα στην πρωτοπορία, όσες δυσκολίες κι αν φέρουν οι καιροί.


ΣΕΛ.  8   -   9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ