Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11450

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπόθεση της λαϊκής πάλης οι προτάσεις του ΚΚΕ ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  9
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η «ανάκαμψη» προϋποθέτει κατακρήμνιση του λαού στη φτώχεια

ΣΕΛ.  6

ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ κάθε εμπλεκόμενου με τη λίστα Λαγκάρντ

Υπάρχουν ενδείξεις για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο

Οι πολιτικές ευθύνες των κατ' εξοχήν αρμόδιων υπουργών είναι προφανείς. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους δύο υπουργούς: Γεώργιο Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου, υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία) και Ευάγγελο Βενιζέλο (υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία και παράβαση καθήκοντος) για τα οποία η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη Βουλή. Η έρευνα της υπόθεσης πρέπει να αναζητήσει ευθύνες και κάθε άλλου εμπλεκομένου, και ιδιαίτερα του Γεωργίου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου που ως πρωθυπουργοί είχαν την πρώτη τουλάχιστον πολιτική ευθύνη. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οσων τα ονόματά τους φιγουράρουν στις διάφορες λίστες δεν είναι εργαζόμενοι. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, κεφαλαιοκράτες και τα χρήματα που μετέφεραν σε ξένες τράπεζες είναι ένα μόνο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που έχουν συγκεντρώσει, ξεζουμίζοντας το λαό. Γι' αυτούς δουλεύει το αστικό κράτος με τους νόμους του και η ΕΕ. Το ΚΚΕ δεν συνυπέγραψε το κείμενο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.


ΣΕΛ.  7

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για τα 1.000 φύλλα του «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Ενα σημαντικό «σταθμό» αποτελεί η κυκλοφορία του τεύχους του «Οδηγητή» το Σάββατο 12 Γενάρη. Το έντυπο που φέρνει τη νεολαία σε επαφή με την πρωτοπόρα πολιτική του ΚΚΕ, όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ, συμπληρώνει 1.000 φύλλα κυκλοφορίας.


ΣΕΛ.  3

ΚΚΕ
Δεν έχουν σχέση με τη λαϊκή πάλη

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.

Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.ά. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα».



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να διασφαλιστεί η επικοινωνία των νησιών

ΣΕΛ.  8
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Στις 16 του Γενάρη η απεργία

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στο «Πόρτο Καρράς»

ΣΕΛ.  16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση

ΣΕΛ.  8
ΕΚ ΛΑΥΡΙΟΥ
Πρόταση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Απαράδεκτα μέτρα και διαδικασία

Το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη και καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική και τη διαδικασία μέσα από την οποία η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, προωθεί για ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα (απολύσεις υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά.).


ΣΕΛ.  11
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Καταδικάζουν τους λαούς στην εξαθλίωση

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ