Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11449

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΜΕΡΚΕΛ
Εξασφάλιση συνεταίρων στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων

ΣΕΛ.  9
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Η Ελλάδα παρά την εξουθένωση του λαού σταθερός αιμοδότης των πολυεθνικών

ΣΕΛ.  3

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ από τους φόρους

Την τροπολογία παρουσίασε, χτες, με δηλώσεις της η ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Μια σημαντική τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο με μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων κατέθεσε, χτες, το ΚΚΕ, καλώντας το λαό να την αξιοποιήσει στην πάλη του ενάντια στο σύνολο του αντιλαϊκού νομοθετήματος και της πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, για να σωθούν τα μονοπώλια. Με τα δύο άρθρα της τροπολογίας, το ΚΚΕ απαιτεί:

  • Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτή είναι αλληλεγγύη για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που έχει τον ίδιο χαρακτήρα.
  • Κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, δηλαδή το χαράτσι για τα σπίτια που πληρώνουμε στη ΔΕΗ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ΣΕΛ.  6  -  7

Icon

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

Στα λευκά ντύθηκαν χτες πολλές περιοχές της χώρας. Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν ακόμα και σε νότιες και πεδινές περιοχές προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το κρύο με οποιονδήποτε τρόπο.


ΣΕΛ.  21

Αντιλαϊκή συμμαχία

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μέχρι τέλους όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τις φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς κατά τη συνάντηση που είχε, χτες, με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμμαχία της γερμανικής κυβέρνησης στην καθολική αντιλαϊκή επίθεση και τη στήριξη με επενδύσεις των εκπροσώπων των γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων, με στόχο την εξασφάλιση συνεταίρων για την ελληνική πλουτοκρατία, προσφέροντας την πιο βαθιά και άγρια εκμετάλλευση των Ελλήνων εργαζομένων. Η ανάπτυξη που επιδιώκουν κυβέρνηση - Μέρκελ - Ευρωπαϊκή Ενωση στηρίζεται στα μονοπώλια και τη φτώχεια, στην ανεργία και την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στη λεηλασία του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας και τον «ευρωμονόδρομο».



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πάνω από 26 εκατομμύρια οι επίσημα άνεργοι

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Για ακόμα πιο φθηνή - ευέλικτη εργασία

ΣΕΛ.  11
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»
Δρομολογούν Σύμβαση - καρμανιόλα στο Φάρμακο

ΣΕΛ.  13
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Σήμερα η διαδήλωση στην Αθήνα

ΣΕΛ.  12
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σταμάτησε η μεταφορά των μαθητών

ΣΕΛ.  17
«ΟΔΗΓΗΤΗΣ»
Μεγάλη έκθεση για τα 1.000 φύλλα

Το Σάββατο, 12 Γενάρη, θα κυκλοφορήσει το 1.000στό φύλλο του «Οδηγητή». Ηδη, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σχεδιάζουν μεγάλη πανεξόρμηση στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στα στέκια νεολαίας. Προγραμματίζονται, επίσης, πολύμορφες εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 11 Γενάρη, με τα εγκαίνια της Εκθεσης για τα 1.000 φύλλα του «Οδηγητή», στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  3
ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σύσκεψη για οργάνωση αγώνα

ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ