Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Απρίλη 2012 - αριθ. φύλλου: 11232

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Μια ακόμα παρακαταθήκη για να δυναμώσει η οργάνωση και η πάλη

ΣΕΛ.  13

Ο λαός να κάνει το μεγάλο άλμα ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα: Καλούμε τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους οπαδούς, τους συναγωνιστές, που πάλεψαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ σε δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα - νύχτα, για να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση

Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μάη να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, παντού, σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, την αγανάκτησή του, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας. Το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας για το λαό. Και ξέρει να μάχεται, να αγωνίζεται, να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, να παλεύει σε όλες τις συνθήκες.


ΣΕΛ.  3,    8  -  9

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στη βάρβαρη πολιτική

Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στην αγορά του κέντρου πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι και εκπρόσωποι από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΑΕΕ, ΟΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ ΤΑΕ.


ΣΕΛ.  15

Ο λαός νικητής

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στις εκλογές να υπερψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ. Μια λαϊκή συμμαχία, ορμητική, πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ' ό,τι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ. Τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά - αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση, που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων. Η κρίση στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη θα βαθύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς. Ο λαός μας να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας για το λαό. Ο λαός πρέπει να αποδειχτεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω, για να περάσουν τα καινούρια μέτρα αυτά σαν οδοστρωτήρα. Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό δεν είναι ποτέ εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή και φιλεργατική και ρεαλιστική, γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απαίτησαν μέτρα προστασίας των ανέργων

ΣΕΛ.  28
Εριξαν στις πιάτσες το «πάκο» της ... Ελλάδας

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα ΕΛΤΑ γίνονται και ΚΕΠ

ΣΕΛ.  17
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ «ΑΦΩΝ ΛΕΜΟΝΙΑ» - ΒΟΛΟΣ
Απεργούν εδώ και 37 μέρες

ΣΕΛ.  14
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
«Λαγός» στην αντεργατική αξιολόγηση

ΣΕΛ.  15
ΣΥΛΛΗΨΗ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Να μην παγιδευτεί ο λαός

Ο λαός πρέπει να είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό.


ΣΕΛ.  10
ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ
Τιμωρία των εργαζομένων που ζουν περισσότερο

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ