Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Μάρτη 2012 - αριθ. φύλλου: 11209

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για ιατροφαρμακευτική κάλυψη

ΣΕΛ.  19
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Ο λαός να γίνει το φόβητρο της κυβέρνησης διεκδικώντας λύσεις προς τα μπρος

ΣΕΛ.  6  -  8

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ έχει στο συρτάρι η κυβέρνηση

Καταιγισμό αντιλαϊκών νομοσχεδίων ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση μέχρι τις 6 Απρίλη, με στόχο να ψηφιστούν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα τα βάρβαρα μέτρα που συνοδεύουν το νέο μνημόνιο. Χτες ενέκριναν ομόφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο «σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας» της ΕΕ, που μαζί με το μνημόνιο, θα ισοπεδώσει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει θα μειώσει ακόμη περισσότερο τις «κοινωνικές δαπάνες». Ταυτόχρονα, έχουν έτοιμα νέα νομοσχέδια που μεταξύ άλλων προβλέπουν την πλήρη απελευθέρωση των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», καταργήσεις οργανισμών και υπηρεσιών του Δημοσίου, μέτρα για την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, πολιτικές για την απελευθέρωση υπηρεσιών και ενέργειας.


ΣΕΛ.  3

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Δε γίνονται δεκτές οι μειώσεις μισθών

Μήνυμα στην εργοδοσία ότι δε θα δεχτεί καμιά μείωση μισθών, καμιά επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων έστειλε χτες η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με δυναμική κινητοποίηση έξω από τα γραφεία όπου συνεδρίαζε ο εργοδοτικός Σύνδεσμος Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδας (ΣΕΜΕΕ).


ΣΕΛ.  11

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τι κρίνεται στις εκλογές

Στην επικείμενη μάχη των εκλογών αναμετρώνται δύο ζητήματα: 'Η θα προκύψει μία κυβέρνηση η οποία θα είναι ισχυρή και κυριολεκτικά θα γίνει οδοστρωτήρας απέναντι στο λαϊκό κίνημα ή θα προκύψει ένα ισχυρό εκλογικά ΚΚΕ, το οποίο θα αποτελέσει πραγματικά την εμπροσθοφυλακή, ούτως ώστε το λαϊκό κίνημα να γίνει η δύναμη αποτροπής των χειρότερων μέτρων και πάνω απ' όλα η δύναμη της ρήξης και της αλλαγής. Οσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, τόσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση. Είναι, αν θέλετε, το σύγχρονο περιεχόμενο της σημερινής εκλογικής μάχης σε συνθήκες κρίσης και σε συνθήκες που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση είτε δεν ψήφισαν, αναγνωρίζουν ότι αποτελούν συνέχεια. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης όσο κανείς μένει ενσωματωμένος στα πλαίσια της οικονομίας των μονοπωλίων και της ΕΕ.



ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μαζικά στο Κιλελέρ στις 18 Μάρτη

ΣΕΛ.  18
ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Συστράτευση με το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΖΩΝΗ
Δυναμικά για τη Σύμβαση κόντρα στην τρομοκρατία

ΣΕΛ.  12
ΑΠΘ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Πέτυχαν τη ματαίωση των εκλογών

ΣΕΛ.  17
ΚΕΑΤ
Σήμερα στις 5 μ.μ. η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΣΕΛ.  32
ΝΔ
Διαπιστευτήρια με επίθεση στο ΚΚΕ και το κίνημα

ΣΕΛ.  9
ΠΕΜΕΝ
Αγωνιστικός συναγερμός σε κάθε καράβι

ΣΕΛ.  12
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Προωθούν απαγόρευση διαδηλώσεων

ΣΕΛ.  20
ΜΕΤΑΛΛΟ
Απεργία σήμερα στην Αττική

Κανείς στη δουλειά! Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν στους μεταλλεργάτες όλης της Αττικής τα ταξικά συνδικάτα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ