Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10889

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σήμερα η ολοήμερη πανελλαδική κινητοποίηση

Συγκέντρωση συνταξιούχων στο Σύνταγμα στις 10 π.μ.

Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γιαπί, σήμερα, μέρα ολοήμερης κινητοποίησης θα ακουστεί μαζικά και δυναμικά το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων, για την οργάνωση της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και την κλιμάκωση της πάλης.


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης δεν είναι η διόγκωση του δημόσιου χρέους ορισμένων κρατών - μελών, ούτε μόνο η διαχείριση της κρίσης. Εχουμε κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου που διογκώνει την κρίση και όχι κρίση χρέους. Η αναγωγή της κρίσης τώρα σε κρίση χρέους ισοδυναμεί με κάλεσμα του λαού να υπερασπισθεί μια ξένη γι' αυτόν σημαία, τη σημαία της αστικής διαχείρισης, και να δεχτεί αγόγγυστα την πιο αντιδραστική επίθεση που έχει δεχθεί μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πονοκεφαλιάζουν για το πώς θα καλυφθεί το χρέος, δεν χρωστούν τίποτε, δεν πρέπει να το αναγνωρίσουν. Να το διαγράψουν σαν δικό τους πρόβλημα, βεβαίως να αποκαλύψουν την αιτία του και στη βάση αυτή να οικοδομήσουν κίνημα με τις δικές τους απαιτήσεις.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Το πιο αντιδραστικό νομοσχέδιο της μεταπολίτευσης

Με μια μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή εκφράστηκε χτες η αντίδραση στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.


ΣΕΛ.  12  -  15

Λαθροχειρίες ΜΕΓΚΑ

Λαθροχειρία χτες από διάφορα αστικά ΜΜΕ, με πρωτοπόρο το ΜΕΓΚΑ, στην τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα της Υγείας και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Στο βραδινό δελτίο του ΜΕΓΚΑ πρόβαλαν ψευδώς ότι το ΚΚΕ «άφησε αιχμές σε βάρος των γιατρών», τσουβαλιάζοντας το Κόμμα με τον ΛΑ.Ο.Σ. Γνωστή η μέθοδος διαστρέβλωσης και συκοφαντίας. Βεβαίως το ΜΕΓΚΑ αποσιώπησε εντελώς τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και στο αντιδραστικό νομοσχέδιο. Αλλά έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει το ΚΚΕ με κατάλληλο μοντάζ, κόβοντας αποσπάσματα από την παρέμβαση και στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπου η Αλέκα Παπαρήγα είπε απευθυνόμενη στον υπουργό: «Δε συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία. Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, βασικά ενός μόνο κλάδου των γιατρών, γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν, οι οποίες όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών». Τι έκανε το ΜΕΓΚΑ; Είπε ότι το ΚΚΕ μιλά για συντεχνίες των γιατρών, αποσιώπησε τα περί ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για να αφήσει να εννοηθεί ότι λέει τα ίδια με την κυβέρνηση, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε για συντεχνίες συνδικαλιστικών ηγεσιών. Και ύστερα μιλούν για τίμια δημοσιογραφία...



ΚΝΕ
Δράση για το δικαίωμα στη δουλειά

ΣΕΛ.  17
ΠΑΣΕΒΕ
«Οχι» στα προγράμματα ενσωμάτωσης

ΣΕΛ.  22
ΚΕΡΑΤΕΑ
Τρομοκρατούν τους κατοίκους

ΣΕΛ.  33
Αθλιότητα ΣΚΑΪ

Αθλιότητα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Χτες σε κατασκευασμένο ρεπορτάζ διαστρέβλωσης του προγράμματος του τηλεοπτικού «902», πασχίζοντας να αποδείξει ότι ο σταθμός προβάλλει μόνον το ΚΚΕ, αράδιασε πολλά ψέματα για δήθεν μονοκομματικά δελτία ειδήσεων. Πολλά ψέματα, γιατί ο «902» προβάλλει τις θέσεις των άλλων κομμάτων, αλλά σχολιασμένες από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού, από τη σκοπιά της πολιτικής του ΚΚΕ. Ο ΣΚΑΪ ρίχνει λάσπη, κάνει βρώμικο πόλεμο στους λαϊκούς αγώνες, στο ΚΚΕ. Φαίνεται πως για τον ΣΚΑΪ νόμιμο είναι να χυδαιολογεί ενάντια στο ταξικό κίνημα, στο λαό που αγωνίζεται, να εγκαλεί το ΠΑΜΕ ως εισαγγελέας, να κάνει αντικομμουνισμό, ενώ παράνομο οι κομμουνιστές, οι εργάτες να έχουν τα δικά τους Μέσα Ενημέρωσης, τη δική τους προπαγάνδα, ασκώντας κριτική και πολεμική στην αστική πολιτική που προασπίζει ο ΣΚΑΪ. Ακραία αντιδραστική λογική που παραπέμπει σε ολοκληρωτισμό.


ΣΕΛ.  26
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαξιώνουν τον ΟΕΚ

ΣΕΛ.  3
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΒΣΑ
Αποφασιστικά στους αγώνες

ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ