Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011 - αριθ. φύλλου: 10883

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πλατιά εξόρμηση για τους νέους εργαζόμενους

Πλατύ αγωνιστικό κάλεσμα στην αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης αποτελεί η πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ που εξελίσσεται με πλήθος εξορμήσεις σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  25

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ η αντίληψη περί «δικαίου του αίματος» ή «πας μη Ελλην βάρβαρος»

ΚΚΕ: Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της εξουσίας των μονοπωλίων, είναι μονόδρομος για να κατακτήσουν και οι Ελληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους

Διαποτισμένη με αντιδραστικό - εθνικιστικό δηλητήριο είναι η απόφαση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει ως παράνομη την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες εκφράζοντας τη ρατσιστική αντίληψη περί «δικαίου του αίματος», δηλαδή ότι δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί κανείς Ελληνας αν δεν κατάγεται από Ελληνες γονείς. Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται στην κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής» που διακηρύττει η κυβέρνηση. Το ΚΚΕ υπερασπίζει, με οδηγό την επιστημονική τεκμηρίωση, τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αντικρούει τόσο τον κοσμοπολιτισμό όσο και τον εθνικισμό. Τόσο η εύκολη και με κάθε τρόπο ελληνοποίηση των μεταναστών όσο και οι εθνικιστικές απόψεις περί ιθαγένειας, εχθρεύονται τα συμφέροντα των Ελλήνων και των ξένων εργαζομένων που βρίσκονται στη χώρα.


ΣΕΛ.  3

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Κρίσιμη αιματηρή καμπή

Αιματηρότατη τροπή πήραν, χτες, οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, κυρίως στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου καθώς δυναμική εμφάνιση έκαναν χιλιάδες άνθρωποι, αυτοπαρουσιαζόμενοι ως φιλο-καθεστωτικοί, και οι δύο πλευρές συγκρούστηκαν με σφοδρότητα μπροστά στα μάτια των ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  21

Να μην πληρώσει ο λαός

Εντείνονται οι συζητήσεις για το κρατικό χρέος,και την διαχείρισή του, ενώ κυβέρνηση - τρόικα εξυφαίνουν νέα αντεργατικά μέτρα, πέρα απ' αυτά που έχουν παρθεί, για μείωση μισθών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μείωση συντάξεων, πλήρη ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, παραπέρα ένταση της εμπορευματοποίησης Υγείας - Πρόνοιας - Παιδείας, αυξήσεις σε εμπορεύματα, υπηρεσίες. Είναι μεγάλο ψέμα ότι τα μέτρα θα αντιμετωπίσουν το χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου δίνοντάς του χρήμα για να γιγαντώνεται. Δεκάρα τσακιστή δε θα μπει στα κρατικά ταμεία από τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Ο λαός δεν πρέπει διαλέξει με ποιον τρόπο θα τον θυσιάσουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Προαπαιτούμενο όλων των μορφών αντιμετώπισης του χρέους είναι τα λαϊκά στρώματα να βυθιστούν για δεκαετίες στη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια. Να μην πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος, που δημιούργησε η πλουτοκρατία ληστεύοντάς τον. Τώρα να απεγκλωβιστεί από τα κόμματά της, να αντεπιτεθεί οργανωμένα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία, με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Θωρακίζει το σύστημα με το ξαναγράψιμο της Ιστορίας

Με κάθε ευκαιρία, το πολιτικό προσωπικό της ΕΕ διαβεβαιώνει το κεφάλαιο για την πρόθεσή του να εντείνει την αντικομμουνιστική εκστρατεία, με τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, την ταύτιση του κομμουνισμού με το ναζισμό και τη λήψη μέτρων θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος και του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος, όπως η ποινικοποίηση κομμουνιστικών κομμάτων και συμβόλων και οι διώξεις κομμουνιστών. Χτες το ΚΚΕ συνέχισε τις παρεμβάσεις του ενάντια στην όξυνση του αντικομμουνισμού.


ΣΕΛ.  7
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τρομοκράτηση των λαϊκών αγώνων

ΣΕΛ.  16
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Φακέλωμα όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο

ΣΕΛ.  6
ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΚΑΒ
Κόντρα στην επιχειρηματική λειτουργία

ΣΕΛ.  37
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Δράση ενάντια στο παζάρι της Υγείας

ΣΕΛ.  13
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Συκοφαντίες εκβιασμοί και απειλές

ΣΕΛ.  15
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»
Νέο όπλο σε βάρος του κινήματος

ΣΕΛ.  6
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σύσκεψη για τα «κλειστά» επαγγέλματα

ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ