Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10838

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Σήμερα στις 9.30 π.μ. η συγκέντρωση των αναπήρων στο υπουργείο Εργασίας
  • Οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους σε συναγερμό. Ολοι στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει.
  • ΠΑΜΕ: Oι ανάπηροι και οι οικογένειές τους δεν επαιτούν, διεκδικούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.

ΣΕΛ.  3

ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ η μείωση μισθών, η αύξηση απλήρωτης δουλειάς
  • ΚΚΕ: Η εργατική τάξη να οργανώσει τις δυνάμεις της, να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού κινήματος και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της ΕΕ.
  • ΠΑΜΕ: Ο δρόμος της εργατικής τάξης είναι να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια. Μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσει την ενότητά της, την οργάνωσή της ακόμα πιο αποφασιστικά

Το λάκκο των εργαζομένων σκάβουν μεγαλοεπιχειρηματίες, κυβέρνηση και ΓΣΕΕ, έχοντας συμφωνήσει στην ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, στη μείωση των ήδη χαμηλών μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στην αύξηση του απλήρωτου ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, αυξάνοντας την εκμετάλλευση. Αυτά υπηρετεί το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ικανοποιεί και τις άλλες αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, που επιπλέον απαιτούν παράταση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς πληρωμή υπερωριών, κατάργηση του πενθήμερου και της κυριακάτικης αργίας. Συνεργοί σε αυτό το αντεργατικό έγκλημα είναι οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.


ΣΕΛ.  2,   7,   32

ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Με αγώνες διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Την απόφασή τους να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μεροκάματο, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των ανέργων τους, διατράνωσαν και χτες οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με νέα μαχητική διαδήλωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλευρό τους δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ.


ΣΕΛ.  14

Εγκαταλείψτε τη ΓΣΕΕ

Οταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά «οδικό χάρτη διάσωσης των επιχειρήσεων» (χτες στο ΜΕΓΚΑ), αντί για εφαρμογή πολιτικής και οργάνωσης ταξικού αγώνα διάσωσης των εργαζομένων από την κρίση και την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, τότε γίνεται προφανές ότι αυτός και οι όμοιοί του στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι η ντροπή των εργατών. Οσο και αν πάσχιζε ο εκπρόσωπος του κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα να συγκαλύψει ότι συναντήθηκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις και συμφώνησε στις απαιτήσεις τους στέλνοντας στον Προκρούστη του κέρδους τους εργάτες και τη ζωή τους, δεν τα κατάφερε. Ηταν πραγματικά αξιοθρήνητος. Βεβαίως, αυτός τη δουλειά των μεγαλοεπιχειρηματιών έκανε. Και αυτή η κατάντια δεν έχει πάτο. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχεται μείωση μισθών για να μην γίνουν τάχα απολύσεις, αύξηση του απλήρωτου χρόνου εργασίας. Συμφώνησε με τις επιχειρησιακές συμβάσεις στο όνομα της διάσωσης επιχειρήσεων. Στόχος της δράσης της η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Για όλα τα παραπάνω έχει δεχτεί τα συγχαρητήρια εργοδοτών, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.. Παραδίδει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης στις ορέξεις του ΣΕΒ. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ. Είναι επικίνδυνη για τα εργατικά συμφέροντα. Η εργατική τάξη να πάρει την υπόθεση στα δικά της χέρια, με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα.



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ορθάνοιχτες οι κάνουλες για τις τράπεζες

ΣΕΛ.  10
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απεργία την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη

ΣΕΛ.  6
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011
Εργαλείο πρωτόγνωρης βάρβαρης επίθεσης!

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
Εβαλαν ταφόπλακα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΣΕΛ.  13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Μπροστά μας έχουμε νέους ταξικούς αγώνες

Οι διοικήσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων για την αποφασιστική και με αυταπάρνηση συμμετοχή τους στην απεργία. Τους εκατοντάδες μαζικούς φορείς και συνδικάτα που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ και τους χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες, που έμπρακτα εκδήλωσαν την αλληλεγγύη τους. Καλούν τη διοίκηση της ΠΝΟ να αποφασίσει άμεσα τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη.


ΣΕΛ.  8

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ