Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10819

ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ της ηγεσίας ΠΑΣΟΚ, του ΔΟΛ, του ΛΑ.Ο.Σ.

ΚΚΕ: Ο,τι και να κάνουν ΤΑ ΝΕΑ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι με τη ΝΔ βρίσκονται στο ίδιο αντιλαϊκό χαράκωμα, σε εκείνο της πλουτοκρατίας

Προβοκάτορες αντάξιοι του Γκέμπελς αποδείχτηκαν, για άλλη μια φορά, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το συγκρότημα Λαμπράκη - όπως επιβεβαιώνεται και από το χτεσινό πρώτο θέμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ - και ο ΛΑ.Ο.Σ. Το συγκρότημα, που το βρώμικο ρόλο του διαπιστώνει κανείς όποια πέτρα της ελληνικής Ιστορίας και αν σηκώσει, εμφανίζει όπως του αρέσει την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ, για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών, που είναι ίδια με τον πρώτο: Το μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, καθώς και στους υποψηφίους τους, να εκφραστεί με άκυρο ή με λευκό ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Αυτή είναι η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ. Τα ίδια κάνουν το ΠΑΣΟΚ και οι επικοινωνιολόγοι τους, κάθε φορά που θέλουν να συγκαλύψουν τα αντιλαϊκά τους έργα και να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού ή να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα: Επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, όχι με όρους καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά με τη συκοφαντία, την προβοκάτσια, τη διαστρέβλωση των θέσεών του. Αλλοτε είναι η «συνεργασία του ΚΚΕ με τη ΝΔ», άλλοτε «ο Γερμανός», άλλοτε «τα οικονομικά του ΚΚΕ», άλλοτε όλα μαζί. Συνοδοιπόρος στην προβοκάτσια ο ΛΑ.Ο.Σ.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Συγχαρητήρια μηνύματα στο ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την περασμένη Κυριακή, προσεγγίζοντας τις 590.000 ψήφους και το 11% πανελλαδικά στις περιφέρειες, είχε μεγάλη διεθνή απήχηση. Ηδη, στην έδρα της ΚΕ καταφτάνουν τα πρώτα συγχαρητήρια μηνύματα, από αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.


ΣΕΛ.  3

Ανησυχούν οι αστοί

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη σημαντική μείωση των δυνάμεών του, ενώ η ΝΔ δεν μπόρεσε να πείσει το λαό ότι αποτελεί δύναμη φιλολαϊκής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, παρά τον ελιγμό της να προβάλει τον δήθεν αντιμνημονιακό της χαρακτήρα. Το ποιοτικό βήμα της λαϊκής ψήφου στο ΚΚΕ, η δυναμική του, η μεγάλη άνοδός του, δυσκολεύει το αστικό πολιτικό σύστημα να συνεχίζει την άγρια αντιλαϊκή πολιτική χωρίς κινδύνους μαζικής λαϊκής αντίστασης - αντεπίθεσης. Θέλουν να προλάβουν μεγάλα ρήγματα που δύσκολα θα μπορούν να τα κλείνουν. Ψάχνουν διέξοδο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Εντείνουν την αντιΚΚΕ επίθεση. Μπορούμε να τους χαλάσουμε όλα τα σχέδια με αγώνες, λαϊκή συμμαχία, μαζική λαϊκή συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ημερομίσθιο!

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Θανατηφόρο «κοκτέιλ» λιτότητας και υποκατάστατων

ΣΕΛ.  19
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΕ ΙΚΑΡΙΑ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ολοι στη μάχη για τη νίκη στο β' γύρο

ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προαναγγέλλει μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Με το σύνθημα «να αυξηθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» του μεγάλου κεφαλαίου η κυβέρνηση σαρώνει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των εργαζομένων. Το σύνθημα επανέλαβε χτες η υπουργός Εργασίας, προκειμένου να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδοτών και εργαζομένων) ώστε οι εργοδότες να βάλουν κι άλλα χρήματα στις τσέπες τους, κλέβοντας ακόμα περισσότερο από τον ιδρώτα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ