Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10790

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Το ψηφοδέλτιο στο Δήμο Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Παρουσιάστηκε χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο, με υποψήφιο δήμαρχο τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο (φωτ. δεξιά).


ΣΕΛ.  3
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Δυναμικό ΟΧΙ στην «Παιδεία της αγοράς»

Μαχητική η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία τους στην Αθήνα, δίνει τον τόνο για τη συνέχεια της πάλης.


ΣΕΛ.  17

ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να ενισχυθούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ

Σε εκδήλωση του ΚΚΕ με τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο λεκανοπέδιο Αττικής μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

  • Να πλατύνει όσο γίνεται περισσότερο η συζήτησή μας με τα εργατικά, λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του. Πρέπει να διαμορφωθούν πυρήνες, εστίες, χώροι συστηματικής αντίστασης και αντεπίθεσης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και στη γειτονιά, από τα κάτω.
  • Υπάρχουν επείγοντα προβλήματα που δεν περιμένουν. Είτε αφορούν απολύσεις, είτε ανθρώπους που δεν έχουν βιβλιάριο ασθενείας, είτε λογαριασμούς που δεν πληρώνονται, είτε παιδικούς σταθμούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.
  • Μετά την εκλογική μάχη θα μετρηθεί το επίπεδο συνείδησης και ικανότητας του λαού να αντεπεξέλθει το επόμενο διάστημα στη νέα επίθεση που θα δεχτεί και να ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο στον αγώνα, ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, σε όφελός του.
  • Αν χάσουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αν ενισχυθούν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που στήριξε και συνέβαλε στο σχηματισμό ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αυτοί οι δύο πραγματικά θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και οι ίδιοι, και το πολιτικό σύστημα στον τόπο μας, και η πλουτοκρατία.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΗΠΑ
Τους άφησαν να καούν λόγω ... χρέους!

Το συγκεκριμένο σπίτι, στην επαρχία Ομπιον του Τενεσί των ΗΠΑ, αφέθηκε να καεί γιατί η οικογένεια είχε αμελήσει να πληρώσει το τέλος των 75 δολαρίων στην ιδιωτικοποιημένη Πυροσβεστική.


ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν αλλάζουν

Χτες ο πρωθυπουργός μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξανά περί της διαφθοράς. Δεν τα είπε τυχαία. Οι μηχανισμοί εξαγοράς, ρουσφετολογίας και διαφθοράς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ έχουν αδρανοποιήσει εργατικές - λαϊκές μάζες. Καλλιεργεί ψυχολογία συνενοχής. Και αποπροσανατολίζει για το ποιος φταίει για την κρίση (η διαφθορά λένε), προσπαθώντας και με την καλλιέργεια συνενοχής να πείσει το λαό ότι πρέπει και αυτός να πληρώσει γιατί τάχα έχει συμβάλει στην κρίση. Είναι σαν το «περνούσαμε καλά αλλά με δανεικά», ή το «όλοι μαζί τα φάγαμε». Βεβαίως, ούτε ο λαός περνούσε καλά ούτε «έφαγε». Η διαφθορά στο αστικό πολιτικό σύστημα είναι υπαρκτή, αλλά δε δικαιούνται να μιλάνε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που την καλλιέργησαν. Και επιπλέον είναι αυτοί που λένε για επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα με ελάχιστη φορολογία 5%, όταν φοροληστεύουν το λαό, του μειώνουν το εισόδημα. Ανεξάρτητα απ' τον τρόπο που αποκτήθηκαν (μαύρο χρήμα, ή νόμιμη κερδοφορία, δηλαδή κλοπή απλήρωτης δουλειάς). ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κοροϊδεύουν. Κανένα νόμο της ΝΔ δεν κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ εφάρμοσε ως κυβέρνηση τους νόμους του ΠΑΣΟΚ. Η καραμέλα της διαφθοράς είναι άλλοθι για νέα βάρβαρα μέτρα και τσάκισμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ο λαός να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα αναχώματά τους, να υπερψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», για δυνατό ΚΚΕ.



Πολεμικές ασκήσεις του Ισραήλ στην Πελοπόννησο

ΣΕΛ.  13
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Μεγάλες ανατιμήσεις και προσπάθεια εξαπάτησης

ΣΕΛ.  21
ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ
Σε κλοιό ακρίβειας τα λαϊκά εισοδήματα

ΣΕΛ.  20
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συγκέντρωση σήμερα για το κέντρο της Αθήνας

ΣΕΛ.  8
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα αγώνα στους άνεργους οικοδόμους

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα για να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση. Το δρόμο της σύγκρουσης, της ανατροπής. Η αγανάκτηση, αν δεν εκφράζεται με πολιτικό κριτήριο, με συμμετοχή και συμβολή σε ένα γενικευμένο λαϊκό ξεσηκωμό, είναι εκτόνωση που οδηγεί στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στη διαχείριση, στη διαιώνιση της ίδιας κατάστασης.


ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ