Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10714

19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκίνησε από χτες πλάι στην Ακροναυπλία

Συνδυάζοντας την εκδρομή με την ιστορική μνήμη και το πολιτικό περιεχόμενο, το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ φέρνει μαζί νέους κομμουνιστές για 19η χρονιά με επίκεντρο φέτος την Ακροναυπλία.


ΣΕΛ.  11

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ κεφάλαιο - ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Αντεπίθεση λαού - νεολαίας στην επίθεση που αφανίζει το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή

Η λαϊκή πάλη, η ριζοσπαστικοποίηση και η πολιτικοποίησή της, είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση που μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα προς το συμφέρον των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, τόνισε χτες το ΚΚΕ, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης που έγινε μετά από αίτημα του Κόμματος. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέδειξε τις επιπτώσεις στη νεολαία από τη γενικευμένη αντεργατική επίθεση, την καταδίκη των παιδιών του λαού στην αμορφωσιά και την εργασιακή περιπλάνηση, την παράδοση της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού στους επιχειρηματίες. Ανέδειξε την καταδίκη των νέων ζευγαριών να μην μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, αλλά και την παντελή αδιαφορία αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών.


ΣΕΛ.  6  -  9

*

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Καμιά υποταγή όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή

Αλέκα Παπαρήγα: Τα απίστευτα βάσανα που ρίχνουν στις πλάτες του λαού μπορούμε και πρέπει να τα μετατρέψουμε σε δικό τους Γολγοθά, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν δικαιώματα, κατακτήσεις και κυρίως όσα ακόμα τους αναλογούν από τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν. Το ξεκαθάρισαν προχτές χιλιάδες διαδηλωτές με τις σημαίες του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα.


ΣΕΛ.  14  -  17

Αντεργατικές συμβουλές ΗΠΑ

Από το μαύρο αντεργατικό μέτωπο πλουτοκρατίας, κυβέρνησης, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και αστικών ΜΜΕ δε θα μπορούσε να λείπει ο Αμερικανός πρέσβης. Ως «εξωτερικός παρατηρητής», όπως δήλωσε, ο Ντ. Σπέκχαρντ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, «εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις όποιες κινητοποιήσεις συνδέονται με τα μεταφορικά μέσα και επηρεάζουν τη μετακίνηση των τουριστών». Δήλωσε μάλιστα ότι ο ίδιος «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στη χώρα μας». Το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τον Σπέκχαρντ είναι προφανώς ότι στη χώρα μας οι ναυτεργάτες επιμένουν να αγωνίζονται για τα εναπομείναντα δικαιώματά τους και για να μην πεταχθούν στον Καιάδα της ανεργίας. Το είπε άλλωστε ευθέως. Αν θέλετε να έρθουν αμερικανικές επενδύσεις, πρέπει «να γίνει πιο ευέλικτο και πιο φιλικό το επιχειρηματικό περιβάλλον». Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι απεργίες στα λιμάνια και γενικά δεν επιτρέπονται. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Σπέκχαρντ (και) γι' αυτό.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ολοήμερα χαράτσια στα νοσοκομεία

ΣΕΛ.  18
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Ολοκληρώνεται ο σφαγιασμός των μικροκληρούχων

ΣΕΛ.  20
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ