Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10632

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα 100 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ

Για τους μικρομεσαίους αγρότες ένας δρόμος υπάρχει: Να συσπειρωθούν στο αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ, σε κοινούς αγώνες με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, στο λαϊκό μέτωπο που καλεί το ΚΚΕ για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Η πάλη για την ισοτιμία και χειραφέτηση της γυναίκας

Σήμερα δημοσιεύουμε ολόκληρη την εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο σεμινάριο Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που διοργάνωσε το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες στις 26 του Μάρτη 2010.


ΣΕΛ.  15  -  18

ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ στον πόλεμο που μας κήρυξε το κεφάλαιο

ΕΕ, κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. εντείνουν την καθολική επίθεση διαρκείας σε κάθε δικαίωμα του λαού, προς όφελος της πλουτοκρατίας

Ούτε ώρα χαμένη. Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, σαν μια γροθιά να δώσουμε ενιαία απάντηση σε κεφάλαιο, ΕΕ, κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Πόλεμος στον πόλεμό τους. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κοινωνική συμμαχία, αντεπίθεση, διεκδίκηση όλων των αναγκών μας, ανατροπή της βαρβαρότητας. Η νέα στρατηγική «Ευρωπαϊκή Ενωση 2020» είναι μια διαρκής επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προωθεί σαρωτικές ανατροπές σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία. Στόχος η δημιουργία συνθηκών για ακόμη φτηνότερους εργάτες ώστε να μπορέσει το ευρωενωσιακό κεφάλαιο να βγει αλώβητο από την κρίση, να προχωρήσει σε επενδύσεις και να αντεπεξέλθει στον οξύτατο διεθνή ανταγωνισμό. Η δε πολιτική συμφωνία για τη συγκρότηση «μηχανισμού στήριξης» των χωρών της Ευρωζώνης, που παρουσιάζουν οξυμένα δημοσιονομικά προβλήματα, απόφαση για την οποία θριαμβολογεί η ελληνική κυβέρνηση, αποτελεί βρόχο στο λαιμό του λαού μας με τα άγρια μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έμμεσων φόρων αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, τα ακόμη πιο σκληρά με το νέο αντιλαϊκό φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων.


ΣΕΛ.  2  -  4

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Προς μειωμένη κυριαρχία στο Αιγαίο

Επιδιώξεις διευθετήσεων στο Αιγαίο με ευθύνη της κυβέρνησης οδηγούν σε συνολική αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ προωθούνται σχέδια για «αποστρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νησιών και ΝΑΤΟποίησης - διχοτόμησης του Αιγαίου. Στο χάρτη φαίνονται: Τα ελληνικά χωρικά ύδατα των 6 μιλίων (διακεκομμένη παράλληλη γραμμή προς τις ελληνικές ακτές). Η οριογραμμή του FIR Αθηνών (η έντονη γραμμή που ξεκινάει από τις εκβολές του Εβρου, διέρχεται μπροστά από τις τουρκικές ακτές και καταλήγει στο Καστελόριζο). Ο 25ος Μεσημβρινός (η έντονη γραμμή από βορρά προς νότο στο κέντρο του Αιγαίου).


ΣΕΛ.  8


ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τετάρτη η εκδήλωση τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη

ΣΕΛ.  5
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος

ΣΕΛ.  20  -  21
ΠΑΣΥ
Σήμερα ο γιορτασμός στο Κιλελέρ

ΣΕΛ.  14

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ