Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Μάρτη 2010 - αριθ. φύλλου: 10630

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αύριο το Διεθνές Σεμινάριο στις Βρυξέλλες

«Ο ρόλος των κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών», είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή 27 κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.


ΣΕΛ.  3
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΗ
Μικρότερες οι θυσίες του αγώνα από τα δεινά της υποταγής

Το μήνυμα της Επανάστασης του 1821 ήταν και παραμένει επίκαιρο: Οι θυσίες του αγώνα είναι μικρότερες από τα δεινά στα οποία οδηγεί ο δρόμος της υποταγής στις επιλογές των αντιδραστικών κυρίαρχων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ σε εργασιακές σχέσεις, κοινωνική ασφάλιση
  • Μπορεί οι αντιθέσεις μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ να οξύνονται εν μέσω κρίσης, αυτό ωστόσο που παραμένει αδιαπραγμάτευτο είναι η ενιαία στρατηγική τους, για πλήρη ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στο όνομα της «εξόδου από την κρίση». Αυτό εκφράζεται και στην ατζέντα της διήμερης Συνόδου Κορυφής που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα την αντιδραστική συνέχεια της Στρατηγικής της Λισαβόνας, με τον τίτλο «Ευρώπη 2020».
  • Την ίδια ώρα ανεξάρτητα από την κατάληξη του παζαριού για τη δανειοδότηση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχεται το επόμενο αντιλαϊκό πακέτο, που περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, γενικευμένες απολύσεις από Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δραστική μείωση των μισθών στο Δημόσιο, επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά, επέκταση της μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΕΛ.  6   -   7

Την Κυριακή, 28 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, η αγωνιστική εκδήλωση για την 100ή επέτειο του Κιλελέρ, που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Ο αγώνας της μικρής και φτωχομεσαίας αγροτιάς στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια, στους εμποροβιομήχανους και τις τράπεζες, αλλά και στα κόμματα και τις κυβερνήσεις που εκφράζονται με την ΕΕ και την κάθε ΚΑΠ που υπηρετεί τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  14

Θύτης και θύμα

Με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση έμπλεξε ακόμη πιο βαθιά τη χώρα στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που περιλαμβάνουν και στρατιωτική αντιπαράθεση. Ηδη, στα Βαλκάνια η κυβέρνηση μίλησε για μεγαλύτερη εμπλοκή (Κοσσυφοπέδιο), στο Αφγανιστάν αναβαθμίστηκε ο ελληνικός στρατός κατοχής. Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για συμφωνία διχοτόμησης του Αιγαίου. Εδώ δεν πρόκειται για τα πετρέλαια, το κεφάλαιο δρα διεθνικά, θα τα μοιράσει, θα τα συνδιαχειριστεί σε όφελός του, με τα μεγαλύτερα κεφάλαια να πάρουν μεγαλύτερα μερίδια. Εδώ πρόκειται για όλη την περιοχή των γκρίζων ζωνών, που Τουρκία και ΝΑΤΟ επιβάλλουν και που θα χαρακτηριστεί ουδέτερη, δηλαδή ΝΑΤΟική. Η Τουρκία ζητά να αποστρατιωτικοποιηθεί αυτή η περιοχή, δηλαδή θα αποστρατιωτικοποιηθούν όλα τα νησιά του Αιγαίου - Λέσβος, Σάμος, Ικαρία, Δωδεκάνησα και άλλα. Ετσι η άμυνα της χώρας και η προστασία των συνόρων συρρικνώνονται. Δεν είναι απλώς εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά υπονόμευση της αμυντικής ικανότητας της χώρας. Η κυβέρνηση, σε αυτή την περίπτωση, καθιστά την Ελλάδα θύτη των λαών, σε όφελος της πλουτοκρατίας, με τη βαθιά εμπλοκή στις αντιθέσεις, στην πολιτική, στρατιωτική και οικονομική διαπάλη για το μοίρασμα των αγορών. Θύμα είναι ο λαός μας, που πρέπει να επαγρυπνεί, να παλέψει για την ανατροπή αυτών των σχεδίων.



ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια στις 8 Απρίλη για το Φορολογικό

ΣΕΛ.  13
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Προετοιμάζουν ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου

ΣΕΛ.  8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Με τη συνενοχή ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. οι αντιδραστικές ανατροπές

ΣΕΛ.  9
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Επαναφέρει την 65ωρη βδομάδα

ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ