Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10592

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αποθρασυμένος ο ΣΕΒ υποκρισία από τη ΓΣΕΕ

Με θράσος εμφανίστηκε χτες ο ΣΕΒ. Ταυτόχρονα, αποκαλύφτηκε ο υπονομευτικός ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που όλο το τελευταίο διάστημα ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για απεργιακή κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  15

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ κόντρα στα μέτρα - καρμανιόλα των δικαιωμάτων μας

ΚΚΕ: Ο λαός έχει τη δύναμη και μπορεί να αποκρούσει την επίθεση, αν απορρίψει τα ιδεολογήματα και τις απειλές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ και ξεσηκωθεί για να διεκδικήσει οργανωμένα και αποφασιστικά τα δικαιώματά του

Εγκρίθηκε χτες το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που κάνει φτηνότερους τους εργάτες κατεδαφίζοντας όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει, αυξάνοντας την εκμετάλλευση, ενώ φροντίζει να γεμίσουν χρήμα τα κρατικά ταμεία απομυζώντας το λαό, για να δοθούν στους επιχειρηματίες. Πρόκειται για ένταση του πολέμου που έχει κηρύξει το κεφάλαιο, που μαζί με τα προχτεσινά μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, όλα μόνιμου χαρακτήρα, κάνουν κόλαση τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου. Το ΚΚΕ, που πριν από τις εκλογές προειδοποίησε για την αντιλαϊκή θύελλα και επιβεβαιώθηκε, τώρα με την ίδια σιγουριά απευθύνεται στο λαό καλώντας τον να μην υποκύψει στο φόβο και στη μοιρολατρία. Ενιαίο μέτωπο εργατών - φτωχών αγροτών - αυτοαπασχολούμενων, πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας. Αντεπίθεση τώρα!


ΣΕΛ.  3,    10   -   15

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αμεση αντίδραση στην αντιλαϊκή επίθεση

Με περιοδείες, εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες παρεμβάσεις που συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα, δόθηκε χτες μια πρώτη άμεση απάντηση στις βάρβαρες κυβερνητικές εξαγγελίες.


ΣΕΛ.  3

Ψέμα και υποκρισία

Η σκόπιμη κυβερνητική προπαγάνδα περί κινδύνου απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, αν δεν εφαρμοστούν τα νέα εφιαλτικά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, είναι επικίνδυνη. Η κυβέρνηση κάνει μια φοβερή προσπάθεια να εμφανιστεί ως αντιστασιακή, κόντρα δήθεν στα μέτρα που ζητάει η ΕΕ για τα ελλείμματα και την κρίση. Κόντρα στο κακό ΔΝΤ, στους κακούς ξένους οίκους που την πιέζουν και την εκβιάζουν με σκληρούς όρους δανεισμού και το επιχείρημα ότι η οικονομία χρεοκοπεί. Και αν δεν αντισταθεί η κυβέρνηση, με την εφαρμογή των μέτρων-καρμανιόλα για το λαό, θα χαθεί η «εθνική κυριαρχία», που σημαίνει δήθεν σκλαβιά για το λαό! Μέγιστη υποκρισία. Ολ' αυτά τα χρησιμοποιεί απειλώντας το λαό για να υποταχτεί στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Που είναι τα μέτρα που ζητούν οι «αγορές». Ταυτόχρονα ψεύδεται. Γιατί τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί στην ΕΕ. Και είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που στήριξαν και στηρίζουν την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ, γι' αυτό συναποφασίζονται αντιδραστικά μέτρα. Σε όφελος της πλουτοκρατίας. Είναι ψέμα ότι θέλουν να διασώσουν την εθνική κυριαρχία. Δεν απειλείται. Την αστική τάξη θέλουν να ενισχύσουν, αυτός είναι ο πατριωτισμός τους, τσακίζοντας το λαό. Ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης και του λαού συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και του δίκιου τους.


Τα νέα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα
  • Αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης.
  • «Πάγωμα» των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο.
  • Επιβολή έμμεσου φόρου στα καύσιμα, από 10 μέχρι 15 λεπτά το λίτρο.
  • Μείωση κατά 10% στα επιδόματα στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Πάγωμα όλων των προσλήψεων στο Δημόσιο.
  • Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Περικοπή κατά 10% των δαπανών όλων των υπουργείων, άρα πρόσθετες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
  • Νέο νομοσχέδιο για τη δημιουργία «ενιαίου μισθολογίου» στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών.
  • Μεγάλες και σαρωτικές φορολογικές αλλαγές σε βάρος του λαού.

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα σήμερα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Η πάλη του ΚΚΕ για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων», σήμερα, Πέμπτη 4 του Φλεβάρη, στις 11 το πρωί. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2) και θα μεταδοθεί ολόκληρη και απευθείας από την ΕΤ1 και το ραδιόφωνο του «902». Επίσης, θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη από την τηλεόραση του «902», αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων, στις 9.30 μ.μ.



ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στο ΚΚ Βενεζουέλας

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ