Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10460

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
Τα καπιταλιστικά κέρδη δημιουργούν τα σχέδια των πυρκαγιών

Ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων και τα καπιταλιστικά κέρδη δημιουργούν το οργανωμένο σχέδιο των πυρκαγιών. Ταυτόχρονα, αυτό το σχέδιο, «μπαίνει σε εφαρμογή» από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με την πολιτική τους «οπλίζουν» το χέρι των εμπρηστών.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ να μπει τέρμα στα εργοδοτικά εγκλήματα
  • Και άλλος νεκρός εργάτης την ώρα της δουλειάς σε οικοδομή
  • Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ χτες στη Λάρυμνα για το φονικό στη Λάρκο
  • Αλέκα Παπαρήγα: Είναι έγκλημα και εδώ πρέπει να υπάρξουν και ποινές

Το εργατικό κίνημα πρέπει ταξικά συσπειρωμένο να επιβάλει την τιμωρία της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών ηθικών αυτουργών για τα εκ προμελέτης εργοδοτικά εγκλήματα. Οσο η οικονομία μένει οργανωμένη έτσι ώστε να υπηρετεί την ανάπτυξη του κεφαλαίου, η ζωή και η υγεία του εργάτη δε θα είναι ποτέ εξασφαλισμένη. Στο ταξικό μίσος που αποτυπώνει η πολιτική που βάζει τις εργατικές οικογένειες να θρηνούν κάθε μέρα για νέους νεκρούς και νέους σακατεμένους, οι εργάτες μπορούν και πρέπει να απαντήσουν με εμπιστοσύνη στην ανεξάντλητη δύναμή τους, βγάζοντας πολιτικά συμπεράσματα, ξεκόβοντας από τον εργοδοτικό δικομματικό συνδικαλισμό που υπονομεύει τις διεκδικήσεις, την ταξική συνείδηση και ενότητα, παλεύοντας για τη ζωή τους. Να τσακίσουν πολιτικά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας το ΚΚΕ, στη ρότα του αγώνα για λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  12  -  13

Associated Press

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑΤΟ - ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό

Με τη ΝΔ να επιδείχνει βιασύνη και το ΠΑΣΟΚ να καταθέτει ουσιαστικά τη στήριξή του, «πέρασε» χτες από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής το λεγόμενο Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή διοίκηση του ΝΑΤΟ (SHAPE), το οποίο μετατρέπει την Ελλάδα σε μόνιμο θέρετρο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και θέτει υπό ΝΑΤΟική διοίκηση κάθε στρατηγική εγκατάσταση και έμψυχο υλικό σχετικό με την εθνική άμυνα.


ΣΕΛ.  14  -  15

Οι «αθώοι» του φόνου

Περίσσεψε η πολιτική υποκρισία των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ; Κάτι χειρότερο. Είναι οι ένοχοι που βάζουν μάσκα του «αθώου για το εν ψυχρώ έγκλημα». Δολοφονίες εργατών στο βωμό του κέρδους αναπαράγει η πολιτική τους. Ετσι η υπουργός Απασχόλησης δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας είμαστε σκληροί και αμείλικτοι». Τόσο σκληροί, ώστε τα εργοδοτικά εγκλήματα κατά της ζωής και της υγείας των εργατών να κάνουν τις επιχειρήσεις πεδίο πολέμου. Η αρμόδια για θέματα Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «η χώρα πρέπει να κάνει σημαντικά και δραστικά βήματα για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων». Βολική τοποθέτηση για ένα κόμμα που όταν κυβερνούσε, μόνο στην κατασκευή των Ολυμπιακών έργων δολοφονήθηκαν 13 εργάτες και δεκάδες σακατεύτηκαν. Που στη ΛΑΡΚΟ έμπασε τους εργολάβους που βάζουν εκατοντάδες εργάτες να δουλεύουν σε συνθήκες καρμανιόλας, παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους «ρώσικη ρουλέτα», με κίνδυνο να μη γυρίσουν σπίτια τους. Η εργατική τάξη πρέπει να αντιδράσει με ταξική οργή, αγανάκτηση και συνείδηση. Να αντεπιτεθεί για να επιβάλει το δίκιο της.



ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Συλλαλητήριο στη Ζαχάρω στις 3 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  8  -  9
ΝΕΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ PZL ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Νεκρός ο πιλότος πυροσβεστικού αεροσκάφους

ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ